WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 10 oktober 2009

Weer naar GDMW 3


Op GDMW was ook cabaret te zien. De vrijdagavond begon met Campert, Mulder & Chabot, drie heren die mij individueel nooit erg hebben weten te boeien, maar als groepje kon ik ze wel waarderen. Ze brachten wat onderdelen van hun theaterprogramma Tot zoens. Mulder liet muziek uit zijn jeugd horen waaruit moest blijken wat voor vreselijke invloed die jeugd op hem had gehad, o.a. 'Waarom zijn de mensen zo moe' van Jules de Corte. Eveneens uit míjn jeugd, jaren niet meer gehoord en inderdaad nogal vreselijk als je het terughoort. (Vroeger vond ik het leuk moet ik bekennen.) Chabot voerde een act op over het maken van een chocolade-afgietsel van zijn penis. Even googelen leerde mij dat het een verhaal is uit zijn bundel Schiphol blues, zie b.v. hier. Maar met voorlezen had het weinig te maken, dit was optreden en er viel erg om te lachen.

Daarna kwam Campert, die een aantal verhalen voorlas. Ik heb nooit zo van zijn verhalen gehouden en ook nu boeiden ze me niet bijzonder, maar het was een genoegen iemand van zijn leeftijd (80) en breekbaar ogend, zo levendig te horen voorlezen. De zaal, waarin vrijwel iedereen veel tot zeer veel jonger was, reageerde enthousiast. Dat was leuk om mee te maken. Al hield ik dan zelf nooit zo van Campert, het is toch een van de literaire helden van 'onze' jeugd, de man van Tjeempie! of Liesje in Luiletterland en Het leven is vurrukkulluk (die ik overigens geen van beide gelezen heb...).

Foto: Anton Corbijn
Optredens hier te vinden.

4 opmerkingen:

 1. Zou ik ook wel eens willen zien, die 3 heren. Allemaal apart op hun eigen manier. En dan bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Festina,
  Ze komen volgens de speellijst helaas niet bij jou in de buurt, dus da's jammer. De combinatie is inderdaad bijzonder. Ik vraag me af hoe ze elkaar gevonden hebben.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die boeken van Campert heb ik dan weer wél gelezen. In mijn middelbare schooltijd, en niet eens voor mijn lijst. Herinner me dat ik ze grappig vond maar ook dat ik niet alles snapte. Achteraf heb ik begrepen dat er nogal wat verwijzingen naar (Amsterdamse) literaire kringen in de jaren 60 in stonden.Dus niet zo raar dat ik het niet begreep.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Tenaanval,
  Ik heb waarschijnlijk ook wel íets van hem gelezen, maar ik herinner het me niet. Wél herinner ik me dat ik ooit Campert compleet uit mijn boekenkast verwijderd heb (waarschijnlijk naar De Slegte gebracht) en dat ik daar later toch weer een beetje spijt van had. Ik heb nu één boekje van hem, Liefdes schijnbewegingen, een geheel vergeeld (zeg maar gerust verbruind) 'darboek', gedrukt op een soort krantenpapier, waar we op school op geabonneerd waren.
  Het verraste me trouwens dat hij zo'n keurige, enigszins bekakte stem heeft.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen