WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

vrijdag 23 oktober 2009

Boek en hip


Daarnet dacht ik: als ik nou 's gewoon 'bibliotheek' intik op Google, wat zou ik dan vinden? Ik deed het en bij de bovenste treffers vond ik dit artikel op de site van de Volkskrant. De directeur van de hipste bibliotheek van Nederland leest in principe geen boeken. Gelukkig kent hij vele andere manieren van lezen. Waar nog bij komt dat hij luistert naar dames tussen de 30 en de 60. Woonde ik maar in Delft, ik zou meteen lid worden bij DOK (als ik dat niet al was).


Op de foto een voorleesstoel bij DOK, foto gevonden op Flickr, gemaakt door drhenkenstein.

5 opmerkingen:

 1. Hee wat grappig: een uurtje later dan jij kwam ik het ook tegen en mijn aandacht werd precies door hetzelfde getrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Edwin,
  Dat denk je maar, van dat uurtje: ik had het vanmorgen al gelezen, maar maakte mijn post niet af (moest nog een plaatje zoeken). Dát ik het vond was overigens puur toeval, en kwam alleen maar omdat ik het idee kreeg eens op 'bibliotheek' te googelen. Anders had ik het nooit op eigen houtje gevonden, maar het later bij jou gelezen. Toch ben ik een klein beetje trots dat ik je één keer in mijn leven ben voorgeweest ;-) Nu kan ik eindelijk stoppen met bloggen!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ave Festina,
  Quod erat demonstrandum, of hoe schrijf je dat...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen