WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 21 oktober 2009

Hoezo cliché?

Toen ik vanavond omstreeks 18.15u aan kwam lopen bij AH zag ik net een groepje jonge mannen naar binnen marcheren, studenten zo te zien. Ik denk dat het er 8 waren en ze liepen netjes 2 aan 2. Binnen zag ik ze weer: ze droegen overhemden en hadden allemaal dezelfde stropdas om. Een van hen riep naar de anderen: 'Hé, pakken jullie alvast drie kratten bier?'


Plaatje hier gevonden.

4 opmerkingen:

 1. @Edwin,
  Waar heb je dat nou weer vandaan? Ik miste er nog wel een paar, o.a. bekende uitdrukkingen voor dames, die ik, zelf dame zijnde, hier niet zal opschrijven.
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Die jongens van vanmiddag vielen trouwens wel mee qua taalgebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ via Google. Kende ook nog wel wat van die termen. Nog in dienst gezeten met een paar van die afgestuurde corpsballen. Wist niet wat ik hoorde toen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Edwin,
  Altijd een beetje een teleurstelling als het gewoon via Google blijkt te zijn...
  Niet alle ballen zitten bij het Corps hoor. En niet iedereen bij het Corps is een bal. (Hoewel ik van het eerste zekerder ben dan van het laatste.)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen