WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 17 oktober 2009

Dipje? 3-extraatjeZojuist, met een glas whisky in de hand door het raam van mijn keukendeur naar een heen en weer bewegende tak van mijn elzenboom starend, viel het mij ineens in: het geheel is niet méér dan de som der delen. Dát is wat voor mijn gevoel aan de 'biblioblogwereld' ontbreekt: de synergie, het 1+1=3, het 'samen sterk'. Of zoals Koot en Bie het zo mooi zeiden: 'samen voor ons eigen'.

Ik schrijf het meteen maar even op, want ik vergeet wel eens wat...


Foto: Flickr, gemaakt door: herfordcat.

5 opmerkingen:

 1. Er moet meer gedronken worden, welke whisky is zo geestverrijkend?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch is er een verbondenheid.

  Prachtige foto vind ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zonder dat jij het weet volg ik je blog al sinds ik zelf ben begonnen aan 23Dingen (nu klaar). Ik vind je blog heel inspirerend en ik hoop dat je ermee doorgaat. Natuurlijk had ik dat eerder kunnen zeggen, maar ja . . .
  De dipjes kan ik me ook goed voorstellen, ik blog me een slag in de rondte, eerst met 23Dingen en daarna over mijn hobby Honden. En ook ik ervaar: geen hond die het leest! Maar ik ga lekker door, want ik wil mijn ei kwijt.
  Sterkte en groeten, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Loes,
  Wat een aardige, onverwachte reactie, dankjewel! Ik heb natuurlijk meteen jouw blogs bekeken. Je zult inmiddels wel doorhebben dat ik meer een katten- dan een hondenliefhebber ben (al heb ik ook al jaren geen katten meer), maar je hondenblog vind ik toch heel mooi. Wat een leuk verhaal is dat over die oude meneer en de Briard. Het lijkt me leuk om zo'n hobby te hebben om over te bloggen. Dan zul je niet snel om inspiratie verlegen zitten, of valt dat toch nog tegen? Dat geen hond het leest verbaast me niet (hoewel er lezende honden schijnen te bestaan), maar dat geen méns het zou lezen lijkt me sterk. Er zijn zóveel mensen die van honden houden. Misschien lezen ze in stilte, net als jij tot nu toe.
  Ik zag dat je van Rascha Peper houdt, heb je haar nieuwste boek al gezien: Zwartwaterkoorts?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het laatste boek dat ik van R.Peper las was Vingers van marsepijn en dat vond ik heel teleurstellend. Ik zal Zwartwaterkoorts zeker gaan lezen.
  Over mijn honden-passie is altijd wel iets te melden en wellicht komen er nog lezers.
  Groeten, Loes

  BeantwoordenVerwijderen