WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 31 oktober 2009

TrouwensVanmiddag, op weg naar de markt, zag ik vanuit de bus een man staan roken op een balkonnetje. De vrouw die achter mij zat zag het ook en zei tegen de man die naast haar zat: 'Dat zie je tegenwoordig ook steeds vaker, dat mensen op het balkon staan te roken.' De man naast haar mompelde iets (voor mij) onverstaanbaars, waarop de vrouw reageerde met: 'Ik zag het trouwens nou net voor het eerst.'


Foto hier gevonden.

10 opmerkingen:

 1. Als ik hier het raam uitkijk staat er ook vaak een man op zijn balkon te roken. Soms komt zijn vrouw er ook even bij staan. Maar wel een eind bij hem vandaan.
  Er staat zelfs een glazen pot met uitgedrukte peuken op hun balkon. Met een schroefdeksel erop. Soms, als de man klaar is met roken, zie je hem wat later terugkomen. Om de deksel alsnog op de glazen pot te draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Ton,
  Mijn buren roken ook op het balkon, ik zie het meestal niet, maar ik ruik het wel. Ze hebben volgens mij geen glazen pot, want soms waaien de peuken mijn tuin in. Zij roken dus aan de tuinkant en de man die ik vanuit de bus zag stond aan de straatkant. Ik schreef het overigens alleen maar op omdat die vrouw achter me eerst zei dat je het tegenwoordig vaak zag en meteen daarna dat ze het zelf voor het eerst zag. Maar dat had je denk ik wel begrepen. Ik bedenk nu ineens: misschien bedoelde die mevrouw wel dat ze het nog nooit eerder aan de straatkant had gezien en is daarmee de tegenstrijdigheid verklaard. Het was hoe dan ook een mevrouw voor de goede verstaander (wat de man die naast haar zat hopelijk was), want ze zei ook dingen als 'Dan krijg je weer allemaal, hè.'
  Trouwens(!), ik ben aan het lezen in Het lied van de dodo en het boeit me beslist, al vind ik het hier en daar wel moeilijk. Het gaat ook niet echt snel, ik ben op ongeveer 1/5. Leuk is dat mijn dochter er ook in geïnteresseerd is en ik dus af en toe dingen kan vertellen of dat zij mij dingen vertelt die ik dan b.v. weer net gelezen blijk te hebben. Het was dus een goed leesadvies, alleen moet ik wel erg sjouwen met dat boek elke dag...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat "het lied van de dodo" niet tegenvalt, nog niet in ieder geval. En is idd soms een lastig boek, soms zat ik zelf ook wel te schudden met de hersenen.
  En je hebt er meteen een discussie groepje van gemaakt :) dat is helemaal aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Ton,
  Mee- of tegenvallen heeft natuurlijk alles met verwachtingen te maken... De informatie in het boek boeit me, de manier waarop die informatie wordt overgebracht vind ik nogal omslachtig. Maar dat ik door dit boek voor het eerst van de tenrek hoorde en vooral dat ik vervolgens door googelen dit prachtexemplaar tegenkwam maakt veel goed.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Schrijver,
  Heel de commune idtvdb zit in het kolenhok met open snuit naar de tenrek te kijken. Een punkspitsmuis, wat een ontdekking! Hij ziet er prachtig uit, je doet er ons een groot plezier mee.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Anna,
  Dat is nou precies wat ik hoopte en eigenlijk wel een beetje verwachtte. Er zijn nog wel meer opvallende tenreks zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, maar dit vond ik de mooiste. De tenrek die op een egeltje lijkt vond ik ook heel leuk. Zijn ze eigenlijk in de verte nog familie?
  (Ik bedoel die verte dan niet letterlijk.)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Schrijver,
  De j.m. hebben de tenreks gegoogeld en ze horen bij de 'Afrosoricida', wat 'Afrikaanse spitsmuisachtigen' betekent. Maar nu komt het: Spitsmuizen zijn geen echte muizen omdat ze geen ks lusten! Dat komt door hun DNA staat er. Gelukkig hebben wij geen DNA, hoewel ik vandaag wel moest niezen.
  Dat 'egeltje' is leuk, maar sommige tenreks kijken gemeen. Jouw tenrek is de leukste.
  Groet, Anna
  'poica'

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Anna,
  Dat was weer heel interessant. Nee, een muis die geen kaas lust kan geen echte muis zijn, dat zei je zelf al eens, lang geleden. Maar dat van dat DNA klopt niet, voor zover ik weet heeft iedereen dat.
  In het boek dat ik aan het lezen ben (Het lied van de dodo) gaat het nogal eens over het begrip 'niche'. Weet je nog dat we het daar, ook alweer lang geleden, over gehad hebben en dat ik maar niet snapte wat het was? Ik geloof dat ik het nu eindelijk begin door te krijgen.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Schrijver,
  Ik zou het moeten opschrijven, wat ik allemaal zeg. Heeft iedereen daar DNA? Dan zijn jullie misschien familie van de spitsmuis! Hoe gaat dat lied van de dodo? Idtvdb wonen niet zulke dikke vogels, onze Rhode Island Reds zijn het dikst. Van 'niche' weet ik ook al niets meer. Is dat het nest van de dikke dodo? Een dik nest met een dik ei. Heb je het boek al uit?
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Anna,
  Het is een erg dik boek en ik heb het nog lang niet uit. Wat het lied van de dodo is weet ik dan ook nog niet zeker, maar ik denk dat het er juist om gaat dat niemand dat weet, omdat de dodo 'een uitgestorven vogel' is (een term die je vast in eerste instantie aan iemand anders doet denken). Wat Rhode Island Reds waren wist ik niet, maar ik heb ze gegoogeld. Niche is een stukje leefgebied, dat kan een plaats zijn, maar ook een bepaald soort voedsel dat verder niemand eet. Ik weet niet of dit duidelijk is en ik weet ook niet zeker of het helemaal klopt, maar ik heb in elk geval zelf het gevoel dat ik het begin te begrijpen en dat is al heel wat. Vroeger, in de tijd dat je alles nog opschreef, zei dwn 's dat je zo'n leuke niche had en er zei ook 's iemand dat lezen een niche gaat worden. Dat laatste snap ik trouwens nog steeds niet.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen