WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 28 oktober 2008

Boek&Bieb 5 (intermezzo)


Piazza del Popolo, Rome
Foto van deze website


Eindelijk weer 's een boek waar de bibliotheek in voorkomt: in Godverdomse dagen op een godverdomse bol van Dimitri Verhulst kwam ik deze regels tegen:

Oude steden smijt 't plat of bouwt 't opnieuw. 't Kan niet tegelijkertijd viola da gamba spelen en zich verschuilen achter een gevel van vort hout. Het een moet het ander kunnen weerspiegelen. Wat daar zo meesterlijk aria's componeert voor viswijfkeel en virginaal, met hier een streepje luit en daar een streep cimbaal, moet in steden wonen die op zijn maat zijn uitgetekend. Toegankelijk, en met veel parkeerplaatsen voor de koetsen. Een stad met meer dan alleen godshuizen en bordelen, maar ook met brede hoofdwegen en smalle winkelstraten, met handelsfaciliteiten, lege pleinen, theaterzalen, bibliotheken... Een stad waar plaats is voor iedereen.

4 opmerkingen:

 1. Heb het boek gisteren meegenomen uit de bibliotheek, ben heel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Henk,
  Ik neem aan dat je De helaasheid der dingen mooi vond (anders ging je dit waarschijnlijk niet lezen). Dat was wel heel anders vind ik. Ik ben benieuwd hoe het je zal bevallen en hoor dat graag t.z.t.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @schrijverdezes: nee, dit is het eerste boek dat ik van de man ga lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Henk,
  Ik vraag me af hoe dat uitpakt... Als je dit niks vindt zou je De helaasheid der dingen nog best eens mooi kunnen vinden, dus geef dat dan toch nog een kans zou ik zeggen.
  Inmiddels schreef ik iets over Godverdomse dagen.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen