WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zondag 26 oktober 2008

Lkkr lzn 4 (voor Anna)


Beatrix Potter (1866-1943)
Spectacled Mouse Reading a Newspaper, 1890

7 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Wat een schattige muis! Hij leest uit het o.p., zie je dat?
  Erg lief.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blogs leven bij de gratie van persoonlijke meningen en reacties op reacties. Dus waarom niet een persoonlijke mening over een gelezen boek? Volgens mij is dat even waardevol als, zo niet waardevoller dan, een professionele recensie. En als ik dat boek toevallig ook gelezen heb, kunnen we op deze manier toch gezellig meningen en gevoelens uitwisselen?

  Misschien troost het je om te weten dat je niet de enige bent die wil lezen en schrijven en andere blogs lezen en daar weer bij schrijven... Gewoon doen wat je op dat moment het liefst doet. En je niet schuldig voelen over wat je niet hebt gedaan. Dat kost allemaal veel teveel energie. En die heb je hard nodig voor alles wat je wilt lezen en schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Astrid,
  Dat blogs het moeten hebben van meningen en reacties ben ik geheel met je eens. Dat stelt me er ook een beetje in teleur: dat het maar zo zelden tot een uitwisseling van meningen komt. Ik weet niet goed waar dat aan ligt, het is op alle blogs die ik volg (dat zijn er niet zo veel) zo.
  Ik had voor mezelf min of meer besloten het op mijn blog alleen te hebben over de bibliotheek en 'aanverwante' zaken. Boeken zijn natuurlijk zeker 'aanverwant', dus ik denk dat ik inderdaad maar 's af en toe een mening over een boek ga opschrijven. Dat het niets toevoegt geldt eigenlijk voor alles wat ik schrijf omdat dat altijd elders ook wel te vinden is, dus dat is geen argument. We zullen maar denken dat de combinatie uniek is...
  Nee, schuldig voel ik me niet, hooguit t.a.v. mijn strijkberg. Onvoldaan, ja dat wel eens.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Schrijver,
  Inderdaad, het is een o.m., maar niet erg o. want hij heeft nog een gladde staart. En aan z'n oren kun je zien hoe alert hij is, niets ontgaat hem.
  Ja, ik lees zonder bril, en jij?
  Groet, Anna
  'coquipi'!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Anna,
  Dat wist ik niet van die staart, wat gebeurt daar dan mee als je ouder wordt?
  Ik lees in bed zonder bril maar daarbuiten met. Dat komt omdat ik een bril nodig heb voor de verte maar voor het lezen eigenlijk niet.
  Groet, schrvrdzs
  'potic'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Schrijver,
  Als een muizenstaart oud wordt gaat 'ie een beetje rimpelen. Regelmatig insmeren met Dr. Muiska is het advies en staartjezwaaien voor de doorbloeding.
  'In de verte kijken is leuk' zeggen de j.m., dat komt door het vliegtuig.
  Groet, Anna
  'rebar'

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Anna,
  Dit is een opnieuw geplaatste reactie op je eerste reactie (er zat eerst een 'foutje' in):
  Ja, dat zag ik! Dat vond ik ook heel leuk. Hij hoort zeker wel tot de o.m.? Ik ga er tenminste vanuit dat jij nog zonder bril leest.
  VGVG, schrvrdzs
  Kijk nou eens wat een wrd:synerged!

  BeantwoordenVerwijderen