WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

donderdag 9 oktober 2008

Citaat


Foto gevonden via Google-afbeeldingen

'Slechts indien we weten wat technologieën met ons doen en wat wij met technologieën willen, ontsluiten we voor onszelf de mogelijkheid de ontwikkeling van die technologieën in een gewenste richting bij te sturen. De mogelijkheid om te sturen moeten we niet overdrijven. Technologieën krijgen, wanneer ze eenmaal hun plaats in de wereld hebben veroverd, een eigen, moeilijk te beheersen dynamiek. Bovendien zijn de maatschappelijke gevolgen van nieuwe technologieën nooit volledig voorspelbaar. En naarmate we meer en op een fundamenteler niveau ingrijpen in de natuur en de cultuur, wordt deze onvoorspelbaarheid en onbeheersbaarheid enkel groter. Maar deze overwegingen onderstrepen slechts de noodzaak van een diepgaande en vroegtijdige reflectie op de maatschappelijke gevolgen van de informatie- en communicatietechnologie.'

Jos de Mul in Cyberspace Odyssee

2 opmerkingen:

 1. Dag schrijver,
  Wat heerlijk hè om zo fraai geformuleerd te lezen wat je zelf ook denkt. Je leert er meer van om een tegengestelde mening zelf onderuit te halen, al is het maar in je hoofd, maar af en toe wil je gewoon kunnen zuchten: zie je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag AvA,
  Ja, ik lees wel graag eens iets bij een ander wat ik zelf ook vind en dan is het toch wel een beetje extra leuk als die ander niet de eerste de beste is maar iemand 'die ervoor geleerd heeft'.
  Maar inderdaad: proberen je eigen mening te vormen in reactie op die van een ander kan ook heel leuk zijn.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen