WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 22 oktober 2008

Keuze

Bron: Flickr, foto: ReefRaff

Hoewel mijn naam (en dan vooral de ingekorte versie daarvan waarmee sommigen mij aanspreken) anders doet vermoeden ben ik eigenlijk een lezer. Toen ik een jaar of 10, 11 was ging ik elke dag naar de bibliotheek en las de planken van de jeugdafdeling van links naar rechts uit (het was maar een kleine bibliotheek) en de bibliotheekjuffrouw stond mij toen na enig aarzelen toe op de volwassenenafdeling boeken te gaan uitzoeken. (Het enige boek dat ik me daarvan herinner is De levensroman van Johannes Post van Anne de Vries.) En ook in de volgende fases van mijn leven heb ik altijd gelezen, zij het niet meer zoveel als toen ik nog op de lagere school zat. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat het lezen van boeken mij in belangrijke mate gemaakt heeft tot wie ik ben.

Het zit me dan ook helemaal niet lekker dat ik de laatste tijd nauwelijks meer lees. Het is mijn eigen schuld, want lezen en bloggen kun je, zoals Jan onlangs terecht opmerkte, niet tegelijk doen. Ik heb daarom maar weer 's besloten even blogvrij te nemen om tenminste de bovenste drie boeken van mijn stapeltje te gaan lezen: Suezkade van Siebelink, Godverdomse dagen op een godverdomse bol van Verhulst en Godenslaap van Mortier, en ook nog het laatste stuk van Onze oom van Grunberg. Hoe lang dat gaat duren? En of ik dat volhoud? We zullen zien.

Tot later.

8 opmerkingen:

 1. Dag Schrijverdezes!
  Een verstandig besluit, denk ik. Zij het mede door andere oorzaken heb ik, zoals je gezien zult hebben, mijn weblog ook even stil gelegd. Zelfs 'In ongenade' ligt al een paar weken halfgelezen op me te wachten (kun je nagaan hoe ver ik achter loop!), 'Suezkade' ligt nog nieuw op mijn tafeltje en 'Onze oom' , zijnde veel te dik, durf ik niet eens te kopen. Ik ben van plan vrijdag weer een stukje te publiceren om dan voortaan één keer per week iets te schrijven. 't Moet voor de auteur ook leuk blijven!
  H.gr. 80+

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Tachtigplusser,
  Tja, wat is wijsheid? Maar men kan nu eenmaal niet lezen en schrijven tegelijk, zoveel is zeker. Onze oom is wel dik, maar heeft grote letters. Niet dat ik het je wil aanraden, want ook in wat je leest moet je kiezen, maar als de dikte het enige is dat je tegenhoudt kan het misschien nuttig zijn te weten dat het zo ruim gedrukt is.
  Groet van schrvrdzs

  p.s. Wat ook wel bijdroeg aan mijn 'besluit' is dat ik de laatste dagen niet goed meer wist waar ik het eens over moest hebben. Dat zal in jouw geval geen probleem zijn, eerder welk onderwerp je het eerst bij de kop moet pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. succes met lezen!
  jammer dat je even pauze hebt,dat weer wel;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag schrijver,
  Gelijk heb je, niet aan lezen toe komen is wel heel erg jammer. Ik was afgelopen maandag als introducee op een leesclubje en kwam daar weer met een lange lijst aanbevolen boeken weg. Gelukkig had de wijkbibliotheek lang niet alle titels direct leverbaar.
  Lees ze! En tot later op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lezen is net zo fijn als schrijven soms.

  Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Ava: die lijst interesseert mij ook wel! Word je lid van dat clubje?

  @ Allen,
  Dank voor de goede wensen! Ik schiet al lekker op in Siebelink. Geen erg goed boek helaas...

  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo schrijverdezes, veel plezier met lezen, ben benieuwd wat je van het boek van Siebelink vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Maaike,
  Nou zou ik toch nooit gedacht hebben dat jij mijn blog wel eens las. Een leuke verrassing! Tot nu toe bevalt Suezkade, me maar matig. Ik vind het nogal onwaarschijnlijk en, zoals vaak bij Siebelink, niet echt mooi geschreven. In b.v. De overkant van de rivier wordt de stijl gecompenseerd door het verhaal, maar hier niet. Toch houd ik gek genoeg wel van Siebelink. Beetje tegenstrijdig dus.
  Als ik het uit heb blog ik er misschien wel iets over.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen