WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 25 oktober 2008

Lkkr lzn 3


Plaatje van deze website

11 opmerkingen:

 1. aaaahhh... jeugdsentiment. Voor mijn zoon dan hé... die heb ik, jaren geleden, eindeloos voor gelezen uit max en de maximonsters.
  Lukt het een beetje met het lezen?
  Groetn Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Wies,
  Ik vermoed dat ik het zelf nooit heb voorgelezen omdat ik het altijd een beetje eng vond. Gek hè, maar ik vind eigenlijk die monstertjes nog steeds een beetje eng.
  Het lukt wel een beetje met lezen, maar niet veel meer dan een beetje want er komt vanalles tussen. In Siebelink ben ik op 3/4. Het boek bevalt me matig. Overigens is me in de afgelopen dagen nog geen enkel onderwerp om over te bloggen ingevallen.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag schrijver (of lezer)dezes,

  Misschien moet je dit boek ook nog eens op je stapel leggen. Gewoon, omdat ik de titel zo grappig vind en wel vind passen bij het schrijf/lees dilemma waar je kennelijk een beetje in zit.

  Volgens mij vind je vanzelf een mooie middenweg: schrijven over de boeken die je leest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Henk,
  Ik schreef het hierboven al aan Wies: ik heb ze zelf altijd eng gevonden en toen was ik toch geen kind meer. Als kind vond ik die oermens met knots uit Arretje Nof héél eng. Ken je die? (Ik heb net gegoogeld dat hij 'Barrebart de wildeman uit de bergen' heet; die naam had ik blijkbaar verdrongen.) Dat boek zat bij ons thuis op de overloop in een soort hutkoffer onder allerlei andere dingen en toch vond ik het eng om langs die koffer te lopen. Pas zag ik onverwacht ergens een kaart waar de wildeman op stond en ik snapte nog precies waarom ik hem eng vond. Dat geldt voor de Maximonsters ook, zij het in mindere mate.
  Tja, wat zou dit over mij zeggen?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Astrid,
  Het genoemde boek kan ik zonder al te veel moeite op mijn stapeltje leggen, want ik heb het een keer aan een huisgenoot cadeau gedaan. Ik heb het zelf slechts vluchtig bekeken en dan vooral vanwege de illustraties. Hoe denk je dat het mijn 'dilemma' kan oplossen? Ik weet overigens niet zeker of ik wel in een dilemma verkeer, het is misschien toch vooral een kwestie van tijdgebrek. Als ik zou moeten kiezen tussen lezen of schrijven zou ik zeer zeker kiezen voor lezen. Het 'probleem' is dat ik mezelf wijsmaak dat je het met een beetje moeite best allebei kunt doen.
  En dan heb je ook nog eens de keus tussen het lezen van blogs en het lezen van literatuur. Ook daarin weet ik wel wat ik, als ik tot een keuze gedwongen werd, zou kiezen: literatuur. Maar ook daarbij denk ik dat het misschien wel allebei kan.
  Het hele 'probleem' is dus, als ik het zo overzie, vooral een geval van zelfoverschatting.
  Schrijven over boeken die ik lees zou misschien inderdaad een idee zijn, maar daar twijfel ik een beetje over omdat de boeken die ik lees altijd in allerlei kranten gerecenseerd worden en het dus weinig zou toevoegen. Dit neemt niet weg dat ik er wellicht mijn toevlucht toe zal nemen.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van Arretje Nof had ik nog nooit gehoord, maar even Googlen verschafte duidelijkheid. Die Maximonsters hebben wel een hoge aaibaarheidsfactor, net als die monsters uit de Muppet Show.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Henk,
  Ken uw klassieken! Ik neem aan dat je Piggelmee wél kent? Die is uit dezelfde tijd ('mijn jeugd', nl.). Maar de Muppetshow, die ken ík nou weer niet... Hebben jullie in de bibliotheek ook zo'n knuffelmaximonster? Bij ons op de jeugdafdeling schijnt er een te zijn die wordt uitgeleend bij collecties. (Vast hele enge...)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Piggelmee ken ik dan weer wel (ik ben van '62). Wij hebben geen knuffelmonsters in de bieb. In dit filmpje zie je enkele Muppetmonsters.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Henk,
  Hm, dan ben ik 10 jaar ouder... Dank voor het filmje, leuk! Die Muppets lijken veel op Sesamstraat, heeft dat iets met elkaar te maken?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Muppets en Sesamstraat hebben alles met elkaar te maken, de poppen zijn bedacht en gemaakt door Jim Henson.

  BeantwoordenVerwijderen