WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 17 september 2008

Ernstig geval?

64%ow Addicted to Blogging Are You?

Created by OnePlusYou - Free Dating

Da's nou ook toevallig... Wow!ter vroeg aan een aantal (90) bloggers uit de bibliotheekwereld om te antwoorden op de vraag waarom je blogt. Ik loop er al een tijdje over na te denken óf en zo ja hoe ik daar op zal antwoorden. (Dit stukje is het antwoord nog niet, Wouter.) Ik had al een paar redeneringen bedacht, maar ik wist het eigenlijk wel: niks redenering, het antwoord moet zijn: bloggen is verslavend. Toen dacht ik vandaag: laat ik 's proberen een vragenlijst over verslaving te vinden. Die kon ik niet vinden, al weet ik zeker dat ze er zijn. Vanwege mijn bezig zijn met WorldCat & Wikipedia keek ik nog even op het weblog van infocaris en wat zag ik daar opeens: een verwijzing naar een test over hoe blogverslaafd je bent. Als dat geen toeval is! Ik deed de test en hierboven zie je het resultaat. Wat zo'n percentage zegt weet ik niet, maar ik weet wel dat ik maar een paar blogs per dag lees (daar werd ook naar gevraagd), dus dat het bijna helemaal te wijten is aan mijn eigen bloggedrag. Ik geloof nooit dat het een goed teken is...

Ik ga nu maar 's even naar buiten.

6 opmerkingen:

 1. Briljant!

  Ik sta op 57%.
  Is er nog hoop?

  Misschien moet ik hem elke maand even invullen en aan de bel trekken als ik de 60% ... nou goed de 70% passeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Astrid,
  Wat bedoel je met 'Briljant!'? Dat het fijn is om blogverslaafd te zijn?
  Aan welke bel kunnen we trekken? Bestaat er al zoiets als AB? (Of moet ik BA zeggen?)
  Het is niet zo moeilijk om de 70% te passeren denk ik: gewoon een paar blogs erbij gaan lezen en zelf twee keer per dag iets posten.
  Maar wil je dat wel?
  Hoop is er altijd!
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Briljante test, dat was het eigenlijk!
  Laat dat belletje trekken maar zitten. Als ik rijp ben voor de BA worden er eerst een paar stekkers uitgetrokken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Astrid,
  Welke stekkers zijn dat en wie trekt ze eruit?
  Ik vond die test wel grappig, maar hij lijkt nogal gevoelig voor kleine wijzigingen en zegt dus denk ik niet zoveel. Maar wel genoeg...
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Afgezien van de opmerking dat bloggen helemaal verslavend is -ik sta daar helemaal achter zoals je weet- ben ik wel heel benieuwd naar je verdere drijfveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Wow!ter,
  Ik hoop er nog vóór het verstrijken van de inzendtermijn iets over te zeggen. Maar verwacht er niet te veel van: het verslaafd zijn zelf is in mijn geval de belangrijkste drijfveer.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen