WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 16 september 2008

Lezen op locatie*


Foto gevonden via Google-afbeeldingen

Lezen kun je overal. Op 5 juni 1999 gaven de toen, vooral bij jonge meisje, erg populaire Backstreet Boys een concert in de ArenA. Mijn middelste dochter mocht er mee naartoe met een vriendinnetje en de vader van dat vriendinnetje. Mijn jongste dochter, toen 11 jaar, wilde er ook graag heen en ik ging met haar mee. Het was mijn eerste (en waarschijnlijk laatste) popconcert. Onderweg kwamen we al heel wat meisjes en heel wat ouders tegen. In de ArenA waren 61.000 mensen. Voor de Boys zelf aantraden was er een voorprogramma. Ik vond dat zo saai dat ik dacht: weet je wat, ik ga lezen. Mijn dochter vond dat wel een beetje stom, maar daar trok ik me niks van aan. Het was een vreemd gevoel om te beseffen dat ik naar alle waarschijnlijkheid de enige van die 61.000 mensen was die zat te lezen. Toen de Backstreet Boys zelf met hun optreden begonnen heb ik mijn boek weer in mijn tas gestopt. Hun optreden was gelukkig spannender dan het voorprogramma. Nog lang erna had ik suizende oren. Jammer dat ik niet meer weet welk boek ik bij me had.

* Lezen op locatie is de titel van een boek van Pieter Steinz

2 opmerkingen:

  1. Ik kan me voorstellen dat je tienerdochter zich toen schaamde, maar ik vind het wel stoer! Ben benieuwd wie dat saaie voorprogramma verzorgde(n).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Henk,
    Ik denk niet eens dat ze zich schaamde (maar wie weet); ze vond het vooral gek. Ik heb nog geprobeerd het programma te achterhalen maar dat is me niet gelukt. Een foto van het concert kon ik ook niet vinden. 't Was ook nog maar aan het begin het internettijdperk natuurlijk.
    Groet van schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen