WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 10 september 2008

Ideetje

Foto gevonden via Google-afbeeldingen

Onlangs stond in een van de gratis dagbladen (welke het was weet ik niet meer) een artikel over 'bedrijfsbladen'. Daar werden geen personeelsbladen of vaktijdschriften mee bedoeld maar gratis tijdschriften voor de klanten. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk de AllerHande van AH. De NS stuurt aan abonnementhouders Spoor, als je bij Achmea verzekerd bent krijg je Health en zo zijn er nog meer. Toen ik dat las dacht ik: waarom heeft de bibliotheek zoiets niet?!

Kort daarna las ik via ZB Digitaal dat ook Wehkamp al met een eigen blad (zowel digitaal als op papier) begint en toen dacht ik het weer. Een tijdje terug leek een keer een 'mannenmagazine' uitbrengen me al een idee, maar een blad dat b.v. vier keer per jaar verschijnt lijkt me nog veel leuker. (Dat mannenblad wordt dan gewoon een themanummer.) En dan alsjeblieft geen saai & braaf blaadje dat alle kolen en geiten probeert te sparen, maar iets echt goeds waar heel Nederland over praat. Is het eigenlijk ooit geprobeerd? Is het alleen gebrek aan geld waardoor het er niet is?

4 opmerkingen:

 1. In dat gebrek aan geld geloof ik niet zo. Als ik zie wat er wordt uitgetrokken voor campagnes en participatie in verschillende websites etc...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Edwin,
  Maar het idee op zich, zou dat wat kunnen zijn denk je?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi schrijverdezes,
  Voor zover ik me kan herinneren hebben we er twee (landelijk) gehad.
  Eentje van de VOB in de jaren 80, en eentje later, die me redelijk ontgaan is omdat ik toen niet meer in de uitlening werkte.
  Kennelijk is toen gebleken dat het OF te duur was, OF niet genoeg gelezen werd, beide zijn na een redelijk korte tijd weer verdwenen.

  Overigens zijn de ezines die een aantal bibliotheken in ons werkgebied nu aan het verspreiden zijn een mooie vervanging vind ik, ze zijn ook makkelijk uit te breiden met wat langere items?

  groet,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Joke,
  Dank voor je reactie!
  Te weinig belangstelling zou ook kunnen betekenen dat het geen goed blad was.
  Dat van die e-zines is inderdaad een mooie ontwikkeling, maar ze zijn toch een beetje onzichtbaar. Een papieren blad dat dan ook in elke bibliotheek hetzelfde is (dit zal ongewtijfeld een utopie zijn) lijkt me toch een ander effect te hebben. AH heeft ook een digitaal mededelingenblad, maar ze hebben de AllerHande toch niet afgeschaft. Wehkamp lijkt ook op beide fronten actief te worden.
  Onverwacht & erg leuk dat je mijn blog blijkt te lezen!
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen