WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 9 september 2008

Schrijven in de bibliotheek


Foto gevonden via Google-afbeeldingen

In nrc.next van vandaag staat een stukje van de schrijver Walter van den Berg, die overweegt 'kantoornomade' te worden. In een café gaan zitten met zijn laptop durft hij nog niet goed, omdat hij bang is dat mensen dan zullen denken 'die is zeker een "roman" aan het schrijven'. Vandaar dat hij het elders probeert:

'Ik tik dit in de bibliotheek. De bibliotheek leek me een mooie plek om te beginnen met mijn nomaditeit, en ik ging ervan uit dat het wat rustiger zou zijn dan een café. Maar ergens is iemand de grootste hits van Metallica aan het draaien. Ik tik prima met de grootste hits van Metallica op de achtergrond, maar ik ben wel voortdurend bezig me af te vragen waarom er geen bibliothecaresse is die er iets van zegt. En zolang ik daarover nadenk, maak ik me geen zorgen over mensen die zouden kunnen denken dat ik weleens heel aanstellerig een roman zit te schrijven.'

Ik kende de schrijver niet, maar Google bracht daar verandering in. Hij schreef o.a. een boek over Amsterdam-Osdorp: West. Hij heeft ook een website en houdt een blog bij, waar het Metallicaverhaal in een iets andere vorm ook op te vinden is. Ik vroeg me al af welke bibliotheek het was, maar dat blijkt de OBA te zijn.

(De muziek van Metallica ken ik trouwens niet, eerlijk gezegd. Is dat een gemis?)

5 opmerkingen:

 1. @Of het een gemis is dat je Metallica niet kent? Dat weet ik niet. Hun muziek is niet mijn genre, al kan ik sommige nummers wel waarderen. Even joetjoeben zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd wel van (het oudere werk) van Metallica maar doorgaans gaat het er bij niet-liefhebbers van gitaren niet zo goed in, behalve de black-album, die zwaar scoorde met de rustigere nummers.

  Maar je weet maar nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow, andere account wederom...

  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Henk,
  Ja, dat is wel een goeie tip, al vind ik dat je van zo'n filmpje vaak niet echt veel wijzer wordt. Maar 'k zal het eens doen.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Edwin,
  Inmiddels heb ik wel door dat je in Second Life als BB door het leven gaat, dus dat hoef je niet meer uit te leggen hoor. Tja, wat is een 'niet-liefhebber van gitaren'. Ik ben wél een liefhebber van dit instrument, maar je kunt er nogal uiteenlopende muziek op spelen...
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen