WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

maandag 25 augustus 2008

Lezen & taarten


Foto van de website van LEKKERS, Zoetermeer

In De Pers van vandaag staat een interview met een van de leiders van de groep die onlangs in de OBA een taart in het gezicht van Wijnand Duyvendak duwde. Het begint zo:

Welke 'boekjes' zullen dat geweest zijn? Hoe lang hebben ze er in gelezen? Wat vonden ze ervan? Gaan ze nu vaker boekjes lezen? Als ik dat toch eens wist.

Het werkwoord 'taarten' las ik vorige week voor het eerst en ik dacht dat het nieuw was, maar Google leerde me dat het in 2000 al gebruikt is.

9 opmerkingen:

 1. ...zoals 'Fantastische taarten' van Annie Bell.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Een aanrader, dat boek? Heeft de commune er ervaring mee?
  Ik wil er niet mee gaan taarten hoor, met die taarten.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  Het is een heerlijk boek met verrukkelijke foto's.
  Taarten met deze taarten is een beetje zonde, maar als je wilt staat er op bladzijde 132 een pavlova met rood fruit voor het betere gooi- en smijtwerk.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Anna,
  Denk je dat een niet al te ervaren taartenbakker er mee aan de slag kan? Dan ga ik het eens opzoeken! Taarten (ww) met een pavlova met rood fruit lijkt me ook nogal zonde, al weet ik niet wat een pavlova is. Getaart wórden met een dergelijke taart is misschien niet eens zo erg.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Anna,
  Die ziet er heerlijk uit, dankjewel! Hebben jullie die zelf gemaakt? Volgens mij is het niet de foto uit het boek. Ik heb het vanmiddag bekeken bij de ene boekhandel en daarna besteld bij de andere. Ik was met een van mijn dochters en die stond er helemaal achter!
  Wil je me uitleggen hoe je dat doet met zo'n foto 'achter' de tekst? Dat zou ik ook graag willen kunnen.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Schrijver,
  De vrtl pavlova is op dezelfde manier gebakken als het een en ander eronder. Gsndn kk dus.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen