WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 19 augustus 2008

Even pauze 3
Trinity College, Oxford
Foto van de website
De bibliotheek is 7 dagen per week en 24 uur per etmaal open


'In een bibliotheek blijft een lege plank nooit lang leeg.'

Alberto Manguel in De bibliotheek bij nacht

10 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Echt, een bibliotheek die 's nachts open is, dat is ideaal. Ik vraag me wel af of er dan veel mensen komen.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Studenten lijken wel een beetje op bosmuizen wat slaapgedrag betreft, dus het zou best kunnen dat het er 's nachts ook druk is. Anders zou die bibliotheek misschien ook wel niet open zijn, want het kost toch geld voor de lampen en de verwarming. Wanneer zou die foto gemaakt zijn, tijdens een voetbalwedstrijd ofzo?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  Een voetbalwedstrijd is best mogelijk of een roeiwedstrijd. Of de studenten hadden trek in pizza.
  Een lege bibliotheek blijft nooit lang leeg.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Anna,
  Ik hoop dat je gelijk hebt met die laatste zin, want ik heb de laatste tijd wel een paar (bijna) lege bibliotheken gezien, ook toen er geen voetbal- of roeiwedstrijd was.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Schrijver,
  Kwam dat niet door de vakantie, in de bibliobus was het dinsdag ook stiller dan normaal. Misschien is het een leuk idee om iets extra's te doen voor de thuisblijvers.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Anna,
  Misschien heb je gelijk van die vakantie. Ik kom te weinig in een bibliotheek om te kunnen vergelijken, eerlijk gezegd. Dat idee van 'iets extra's doen' lijkt me heel goed. Wat vind de chauffeur ervan?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dames,
  Eerlijk gezegd vind ik het de laatste jaren helemaal niet zo stil in de bibliobus tijdens de vakantie. Wij zorgen goed voor de thuisblijvers, zeker met dit matige zomerweer mogen de lezers extra boeken en DVD's en afgelopen maandag heb ik in Berkenwoude een kleine skelterwedstrijd georganiseerd.
  Laterrrrrr Trash.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Trash,
  Anna vond het dinsdag stiller dan normaal in de bus, maar dat is blijkbaar een uitzondering; gelukkig maar. Fijn voor de leners dat ze extra dingen mogen meenemen. Die skelterwedstrijd was vast leuk! Zijn er toevallig foto's van?
  Ik zag het filmpje op je blog, ik neem aan dat ze dat bij jou in de bus niet zullen wagen? Lijkt me ook niet nodig als je genoeg kunt lenen.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schrijverdezes,
  Het is stiller dan normaal, maar voor de vakantie toch behoorlijk druk. Helaas geen foto's van de skelterwedstrijd.
  Doodskoppen en pistolen op de rug van een dik boek, dat blijft voor jongens erg verleidelijk. Maar een balletboek, zoals in 't filmpje, mogen ze van mij meenemen.
  Laterrr.......Trash

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Trash,
  Alles is relatief, dat blijkt maar weer.
  Ik had niet gezien dat het een balletboek was, ik zal nog eens kijken. Zie je het stelen van een balletboek net zoals bisschop Muskens het stelen van een brood?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen