WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 27 augustus 2008

Iets gemist?Foto gevonden op deze website

Kijk nou toch eens wat er in NRC Handelsblad (van 26-8) staat. Het is het begin van Dag, de column van Frits Abrahams, op de achterpagina.


Abrahams schrijft dan verder over een boek dat hij in het appartement vond en dat hem erg beviel, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Wat mij nogal verraste is dat Frits Abrahams, die vaak juist van allerlei kleine interessante zaken in de samenleving op de hoogte is, nooit gehoord lijkt te hebben van het fenomeen strandbibliotheek. Daar moet ik iets aan doen, dacht ik, wie weet staat er dan morgen wel iets over in zijn column. Ik wilde reageren op zijn stukje via de website van de krant en hem de site van de strandbibliotheek doorgeven. 'Plaats een reactie' staat er, maar als je doorklikt zie je 'Reageren op dit bericht is niet mogelijk.'

Tja, een brief naar de krant sturen gaat me te ver, maar misschien voelt iemand anders zich geroepen?

Wel leuk trouwens dat daar blijkbaar zoveel mensen zitten te lezen.

Naschrift de volgende ochtend:
Een brief is me teveel moeite, maar een e-mail kan natuurlijk wel, bedacht ik inmiddels. De mogelijkheid om op columns te reageren is net twee dagen geleden geblokkeerd omdat er een nieuwe website komt, maar na enig speurwerk ontdekte ik een algemeen adres. Ik hoop dat mijn bericht de heer Abrahams zal bereiken.

14 opmerkingen:

 1. Deze mevrouw had eens op vakantie moeten gaan in eigen land. Dat is af en toe toch ook best leuk.

  AagjeM

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Aagje,
  Hoor wie het zegt!
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He schrvrdzs,

  Ik ga nog een weekje naar Drente, dat ligt toch echt in ons eigen kikkerlandje. Net als Groesbeek,daar ben ik dit jaar ook al geweest. Ach en Zuid-Afrikaans lijkt erg op Nederlands. Jammer alleen dat Afrika zo ver weg is. Als het dichterbij was kon je er nog makkelijker heen,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Aagje,
  Toe maar! Het kan niet op dit jaar. In elk geval veel plezier gewenst en neem een mooi boek mee (Bartje ofzo).
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha schrvrdzs,

  Je hebt gelijk. Ik vergeet nog dat er ook nog een 2e keer Zweden zit aan te komen. Alleen is dat niet echt een vakantie maar meer een verhuizing. Een goed boek (of twee) gaat zeker mee. Ben nu eindelijk bezig in de biografie van Mandela. Heb nog wel een paar titels op mijn verlanglijstje staan, dus dat komt helemaal goed.

  AagjeM

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Aagje,
  Nou voor Zweden moet je Fredriksson lezen, al hou ik daar zelf niet van. Wie ga je daar naar toe verhuizen, een van je kinderen?
  Al met al hou je haast geen tijd meer over om te werken... En dan moet je ook nog bloggen!
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha schrijver,

  De afdeling Flexibele bibliotheek was ook al gewezen op dit stukje dus er is nu een Strandbibliotheek-pakketje naar hem onderweg. Met een strandhanddoek en folders en onze prachtige fietsroute en zo. Maar een extra mailtje is natuurlijk nooit weg. Ik hoop maar dat meer mensen dat gedaan hebben, dan moet ie wel een nieuwe column schrijven....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Anna,
  Inderdaad: Pippi Langkous! Veel leuker dan Fredriksson. Of Lotta uit de Kabaalstraat, kennen jullie die eigenlijk al?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Tenaanval,
  Ik had wel verwacht dat er meer reacties zouden komen. Leuk idee van dat pakketje! Ik hoop ook dat hij er nog een keer over schrijft. Het zou me niet verbazen, want het is vast niet makkelijk om elke dag een onderwerp te vinden. Ik heb in mijn mailtje gezet dat hij nog nét de tijd heeft om een strandbibliotheek te bezoeken.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi schrcrdzs,

  Inderdaad, onze oudste zoon is voor 2 jaar naar Zweden verhuisd. Nou ja, verhuisd, voor zover we weten heeft hij nog geen woonruimte. Daar hangt het tijdstip van onze trip dus vanaf. Frederiksson lees ik zelf wel graag. En wat te denken van Mankell. Vind ik voor (ont)spanning ook niet verkeerd. Pippi is natuurlijk een klassieker. Herlezen is ook leuk.
  Groet,
  AagjeM

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Aagje,
  Die kinderen van jou gaan wel ver weg! Maar ja, zo kom je nog eens ergens. Heb je er ook nog een thuis? Ik ken de detectives van Mankell niet want ik lees zelden spannende boeken. Ik las wel van hem Daniël, zoon van de wind, ken je dat? Dat speelt in Afrika én in Zweden, dus misschien wel iets voor jou.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi schrvrdzs,

  We hebben nog één kind thuis. Die komt niet verder dan Heemstede iedere dag (school). Dat is ook het laatste jaar (hopen we) en waar hij dan terecht komt? We hebben wel gezegd dat ie een leuk land moet uitzoeken om op bezoek te kunnen komen.
  Dat boek ken ik nog niet. Ga ik zeker eens opzoeken. Dat is natuurlijk wat voor mij.
  Hoe vind je mijn wrdvrfct: wuzsui

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Aagje,
  Ja, zo kun je het ook bekijken natuurlijk, dat je dan weer een leuk buitenlands adres hebt om naartoe te gaan.
  Dat vrfctwrd lijkt wel een Japans hapje.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen