WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

maandag 4 augustus 2008

Een kaart uit Parijs
Marilyn Monroe, Long Island, New York, 1954
Foto: Eve Arnold


Een van mijn dochters is een paar dagen naar Parijs geweest en bracht vier 'kaarten met een boek erop' voor me mee (omdat ik die spaar), waaronder een van bovenstaande foto waarop Marilyn Monroe Ulysses leest (of doet alsof). Ik ben er blij mee.

10 opmerkingen:

 1. Ha schrijver,

  De kans is groot dat Marilyn echt Ulysses aan het lezen is. In de autobiografie van Simone Signoret (Nostalgie is ook niet meer wat het was) beschrijft ze hoe ze Marilyn heeft leren kennen toen ze met haar man Yves Montand in Amerika was voor het opnemen van een film. In die tijd was Marilyn Monroe getrouwd met Arthur Miller en was ze bezig met een inhaalslag: ze las zich suf omdat ze zich dom voelde naast Miller.

  Het blijft wel een prachtige foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Tenaanval,
  Dank voor deze aanvulling, leuk om te weten. Er is nog een foto waar ze Ulysses aan het lezen is, ken je die ook? Ken jij trouwens het boek? (Ik niet.)
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Edwin,
  Nog een plaatje, omdat jij het bent. Hetzelfde boek zo te zien, maar is dit nou eerder of is ze opnieuw begonnen?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een late reactie op de vraag van 31mei jl: ik hoor in groep 1. Ben m'n boeken gaan kopen (vaak bestellen) omdat ik in de bieb zelden de oudere/eerdere boeken van een "nieuwe" auteur vond. natuurlijk ook gewoon voor-de-heb.
  AvA

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha AvA,
  Ja, omdat boeken na een aantal jaren worden afgeschreven grijp je in de bibliotheek vaak mis als je een ouder boek zoekt, en dat is jammer. In de boekwinkel is zo'n boek dan vaak ook al niet meer te krijgen. Zelf vind ik nog wel eens iets via boekwinkeltjes en je kunt ook antiqbook proberen. Of naar een boekenmarkt gaan natuurlijk. Dat 'voor de heb' herken ik, maar ik hou toch ook van lenen.
  Hoe heb je mijn blog eigenlijk gevonden?
  Groet van schrijverdezes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het feit dat ik Ulyssees niet om door te komen vond, altijd geweten aan het feit dat ik blond was... Maar als ik het plaatje van MM zie, moet ik dit gaan heroverwegen. Ik ken iemand die U het meest overschatte boek op aarde vindt. Feit is wel dat de 100e verjaardag van Leopold Bloom (de hoofdpersoon) in Ierland groots herdacht is. En dat heeft volgens mij geen enkele andere romanfiguur ooit bereikt.
  Hartelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Angeline,
  Jij hebt het tenminste geprobeerd, ik heb het boek zelfs nog nooit ingekeken. En trouwens, nu ben je toch niet blond meer? Dus wie weet lukt het nu wel!
  Groet van grijzerdezes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha grijzerdezes
  Ik moest natuurlijk eerst hartelijk lachen. En je advies is natuurlijk heel goed.
  Heb je Johan de Meester al gegoogled? Geertje is uit 1905.
  Groet
  PP

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Angeline,
  Misschien is Ulysses een boek voor na ons pensioen?
  Ik heb toen ik over Geertje schreef dat jaartal er waarschijnlijk wel bijgezocht, maar het dan na enkele weken nog paraat hebben is wel wat veel gevraagd...
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen