WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 17 oktober 2012

Meer Matisse

Matisse heeft nog heel wat meer 'liseuses' geschilderd dan die ene die gisteren uit de Kunsthal gestolen is. Hieronder zie je er een paar en als je onderaan op het label 'Henri Matisse' klikt krijg je er nog drie te zien. (Vrolijk kijken ze er overigens nooit bij.)Schilderijen: Henri Matisse (1869-1954)

9 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Ik wist niet dat Matisse zo veel liseuses had geschilderd. Die middelste liseuse, die zit er toch bij alsof ze het nieuws voor gaat lezen? En wat ligt daar voor lekkers op het dienblad?
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Nee, dat wist ik ook niet, daar kwam ik gisteren pas achter. Ja, een nieuwslezeres, daar lijkt ze inderdaad op. Volgens de titel van het schilderij zijn het perziken, op het dienblad. Ik heb de titel niet vermeld omdat ik niet alle titels kon vinden.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  Met perzik in je snuit valt het niet mee om voor te lezen, dat weet ik uit ervaring. Ik zag dat veel liseuses er fruit bij hebben, zelfs een complete picknick met bananen, appels en peren, langbrood en frns ks! Een doos bonbons hebben we ook gezien. 'Maar geen chips,' dat zeggen de j.m.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Anna,
   Misschien ligt dat fruit er om de schilderijen meer kleur te geven? Of misschien werd Matisse gesponsord door een groenteboer. Het klinkt erg lekker, wat je allemaal opnoemt. Ik kan die picknick en die bonbons trouwens met Google niet vinden, dus als je me ermee wilt helpen, graag. Ik ben wel benieuwd.
   Zouden er dat er in de tijd van Matisse al chips geweest zijn?
   Groet, schrvrdzs

   Verwijderen
 4. Ha Schrijver,
  Ik kreeg er ook trek van! Die picknick en de doos met bonbons kwamen we al zappend langs alle 'vereeuwigde lezers' tegen. De j.m. zijn al aan het zoeken tussen de 999! schilderijen.
  Daarom kijken de liseuses treurig; Matisse had geen chips in huis! De bovenste liseuse is er duidelijk klaar mee. De middelste gaat straks met de perziken gooien en de onderste j.l. is boos; het fruit is dan ook al op.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Schrijver,
  Bericht van de j.m.: De bonbons staan op schilderij 249 (Carole Katchen) en de picknick op 866 (Fred Cress). Naast chips hebben de j.m. ook geen koekjes gezien of een lkkr vlgtgcrckr...
  Groet, Anna en de j.m.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Anna,
   Ik heb ze gezien. Bedank de j.m. alsjeblieft hartelijk voor het speurwerk! Een vlgtgcrckr, wat moet ik daar toch weer van zuchten...
   Groet, schrvrdzs

   Verwijderen
 6. Ha Schrijver,
  ... en wat gaat je buik ervan knorren!
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Anna,
   Ja, dat ook. Maar het geestelijke knorren is erger. Als je begrijpt wat ik bedoel.
   Groet, schrvrdzs

   Verwijderen