WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

vrijdag 19 oktober 2012

Bakkie

 

Mijn vader vertelde onlangs dat zijn moeder, mijn oma dus (de oma van de puzeltjes), als ze netjes wilde praten 'een kopje kofje' zei. Iemand die erbij was zei dat zoiets een hypercorrectie heet. Ik vond het een leuk verschijnsel en ging op zoek naar meer voorbeelden. Wat wikipedia op dit punt oplevert stelde me helaas teleur. Het kopje kofje wordt daar ook genoemd en is met afstand de leukste, vind ik.

Toen ik een bijpassend plaatje zocht kwam ik  bovenstaande foto tegen. Toepasselijker kan het niet, het zou me niet verbazen als mijn oma precies zo'n kopje heeft gehad. (Ik hoop dan ook maar dat de fotograaf het gebruik van de foto als reclame wil zien en niet als jatten.) Het 'spikkelaasje' werd als ik mij goed herinner door mijn oma ook wel sinterklaasje genoemd.


Foto gevonden via Google-afbeeldingen, gemaakt door Yool.

4 opmerkingen:

 1. Ik zie voor me hoe ze haar koekje in de koffie sopte, klopt dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Lidia,
  Tja, daar vraag je me wat! Ik moet bekennen dat ik het niet weet. Maar onmogelijk lijkt het me zeker niet. Maar misschien was dat met een Mariakaakje in de thee-met-melk? Jammer dat je zoiets kwijtraakt. Het lijkt erg onbelangrijk maar dat is het toch niet geloof ik.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een vrouw gekend die dacht dat het netjes was om bij de groenteboer een krop andijfje te bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen