WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

donderdag 25 oktober 2012

Administratieve ondersteuningZo klein kan het zijn. Dat je iemand net iets leuker vindt dan je hem anders gevonden zou hebben omdat je iets tegen hem kunt zeggen dat een ander niet zou snappen.

Ik had vroeger, toen ik nog collecties maakte, een collega, F. Hij werkte op de afdeling waar de collecties voor scholen en instellingen werden ingepakt. Als zo'n collectie was ingepakt moesten er enkele administratieve handelingen in de computer verricht worden, dat werd 'bevestigen' genoemd.

F. vroeg me een keer: Moet ik deze nog bevestigen? En ik antwoordde: Ja, en schragen. Waarop F. zijn karakteristieke hinnikende lach liet horen. En ik inwendig grinnikte.

Om dit te vatten moet je psalm 84 kennen, waarvan vers 4 begint met 'God zal hen zelf bevestigen en schragen'. Wetend dat F. in een kerkkoor zong ging ik er zondermeer vanuit dat hij die psalm kende. En wetend dat hij van taalgrapjes hield rekende ik erop dat hij het mijne wel zou kunnen waarderen.

Plaatje hier gevonden.

4 opmerkingen:

 1. Ach schrijver, collega F wordt ook door ons nog regelmatig gemist vanwege zijn onnavolgbare humor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Aagje,
  Ja, dat snap ik. Misschien schrijf ik nog eens een blogstukje over 'in een voud leven'. Dan kun je dat voorlezen op de afdeling ;-)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben trouwens wel blij dat je toch nog met de nodige regelmaat je blog bijhoudt hoor, ik lees je stukjes nog met plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Aagje,
  Dankjewel. Tevreden lezers, daar doe ik het voor ;-)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen