WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 16 februari 2010

Mededeling

Er zijn wel 's taalfouten waar ik me aan erger, maar er zijn er ook waar ik vrolijk van word. Dit briefje vond ik vandaag, geplakt op het GLB Een handvol zwarte stenen van Gerda van Wageningen, dat inderdaad moest worden afgeschreven.

8 opmerkingen:

 1. Beste Schrijverdezes,

  Met veel plezier volg ik je weblog, bij het stukje over taalfouten moest ik denken aan een weblog van Bert Bevers http://maarnogniethelemaal.blogspot.com
  Als je eens de behoefte hebt om je flink te ergeren of juist wat vrolijkheid zoekt, kan ik je zijn weblog warm aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Ron,
  Veel dank voor dat 'met veel plezier' én voor de tip. Ik heb het blog (e.v.a.!) van Bert Bevers ooit wel ontdekt (via het jouwe neem ik aan), maar ik was het weer vergeten. De hernieuwde kennismaking was de moeite waard! Vooral taalfouten in kranten en op officiële sites ergeren me soms en héél soms probeer ik er wel eens wat aan te doen. Bij kranten heeft dat natuurlijk weinig zin, maar bij Google heb ik een keertje succes gehad.
  Mijn favoriete fout is nog steeds de tekst van de slager die hier al heel lang niet meer om de hoek zit, waar stond 'Voor U huisdier'. Een goede tweede is 'gierlanders' boven de kerstslingers bij een supermarkt die hier ook allang weg is.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag schrijver,
  Een hele leuke! mag ik in deze categorie de viskeuze cirkel even doorgeven?
  PS In de centrale bieb heb ik vorige week een boek laten reserveren, vandaag kreeg ik een emailbericht van de wijkafdeling dat het boek op mij wacht. Kosten: 1 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag AvA,
  De viskeuze cirkel is prachtig!
  Die euro valt niet tegen, maar het zou eigenlijk gratis moeten zijn vind ik.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha WvS,
  Nee, dat boekje ken ik niet. Maar dat kan veranderen. Dank voor de tip!
  Op de markt kom je inderdaad vaak leuke opschriften tegen, b.v. de vele variaties op 'Golden Delicious', al is die appel tegenwoordig geloof ik niet zo populair meer.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Over Marktpraat gesproken: moest altijd erg lachen om de Harry Koeverts op de markt in Tilburg. Maar dat was geloof ik geen fout maar een grapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Tenaanval,
  Begrijp ik de grap goed en verkocht Harry messen & vorken?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen