WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 27 februari 2010

Stukje (2x)


ZB Digitaal is momenteel even uit de lucht. D.w.z.: ik hoop maar dat het voor 'even' is, want het duurt inmiddels eigenlijk al te lang. Naar wat de reden ervoor is moeten we raden, maar veel goeds kan het niet wezen vrees ik, want de man achter dit weblog heeft nog maar zelden een dag overgeslagen (behalve, hooguit, als hij met vakantie was).

Ik weet niet of hij het zelf op zijn blog geplaatst zou hebben, maar nu doe ik het in elk geval even, als een klein teken van solidariteit, meeleven of wat precies nodig of wenselijk is (zoals ik al zei kunnen we voorlopig slechts gissen naar oorzaak en aanleiding van de blogstilte). Zie hier een stukje dat komt van Rubicon: informatietechnologie vóór mensen, dóór mensen! , waar ongetwijfeld veel (zo niet alle) fans van ZB Digitaal zich in zullen kunnen vinden:

Zeeuwse Bibliotheek - www.zbdigitaal.nl
Bij het lezen van de naam "Zeeuwse Bibliotheek" zullen wellicht weinig mensen denken aan een innovatieve organisatie. Toch is dit het geval, dankzij een gepassioneerde medewerker is het weblog ZBDigitaal één van de meest populaire weblogs in Nederland. Lezers worden iedere dag geattendeerd op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet, marketing, communicatie en cultuur. Het weblog won hierdoor in 2008 één van de felbegeerde Dutch Bloggies. Het weblog neemt het stoffige beeld van bibliotheken weg en plaatst de bibliotheek midden in de digitale wereld.


'Hear hear!' zou Kaatje Kater in Het Bureau zeggen...

Hier vind je het stukje bij Rubicon.


Schilderij: Charley Toorop (1891-1955), Aan de toog, 1933

9 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad opmerkelijk stil. Aardig dat je het Rubiconstukje heb geplaatst. (En de mooie illustratie).

  Klopte de eerste link wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie actie schrijver! Je hebt wel gezien dat TG te vinden is nu? Ook op Twitter? We zullen wel lezen hoe dit verder gaat, maar Edwin kan het vast op prijs stellen dat hij van alle kanten gesteund wordt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is er aan de hand?
  Houdt EM er mee op, is hij ziek of gewoon een weekendje weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Henk,
  De link klopte inderdaad niet, dank voor de signalering. Inmiddels klopt hij wel.

  @Natalie,
  Ja, had ik gezien. Ik ben net als jij benieuwd hoe dit verder gaat, want zonder ZBD is de blogwereld een stuk minder leuk.

  @WvS,
  Ik weet niet meer dan jij denk ik, maar het lijkt op een conflict, gezien de tekst op ZBD, over die hoge winden. Dat zet Edwin er vast niet zomaar. Vandaar.

  @Allen, dank voor jullie reacties en groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @WvS: laten we hopen dat EM zelf met het verlossende antwoord komt...

  PS: Mooie woordverificatie: coviabo, klinkt als een tropisch eiland of een exotisch gerecht...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Henk,
  We zullen moeten afwachten...
  En nu ga ik aan mijn brief beginnen.
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Gek, maar bij 'coviabo' dacht ik in de eerste plaats aan een auto ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het moet voor Edwin ook vast wel een beetje zen aanvoelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Festina,
  Zou kunnen, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe dat voelt, zen. Ik lees het steeds vaker, maar het is een voor mij onbekend terrein. Is het zoiets als innerlijke rust, maar dan op een hoger niveau? Ik vrees dat ik er misschien te westers voor ben. En wat innerlijke rust is weet ik eerlijk gezegd ook niet ;-) Maar voor Edwin hoop ik dat het zo voelt!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Was me ook al opgevallen dat het zo stil was. Hij is vast met vakantie en probeert een beetje af te kicken. Mag ook best wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen