WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 24 februari 2010

Hoofdzaken
Bij Jan Klerk viel te lezen over arrogante randstedelingen die het volk literatuur door de strot willen duwen en niet weten waar 'gewone' mensen mee bezig zijn. Op BoekenDingen zag ik het bovenstaande filmpje, dat me het absolute tegendeel daarvan lijkt. Ik vond het prachtig en omdat er mensen schijnen te zijn die wel dit blog lezen maar BoekenDingen niet (jullie doen je zelf tekort, echt!), zet ik het ook maar even hier. (Met dank aan Tenaanval voor haar twitterbericht.)

Mensen die nu misschien denken dat ik het niet meen, b.v. omdat ze weten dat ik roze een vreselijke kleur vind, vergissen zich: ik vind het filmpje (en vooral het idee erachter natuurlijk) echt geweldig, really fántástic zogezegd. Bovendien: ik heb een panterbloes, die ik jaren gedragen heb en om sentimentele redenen nog steeds bewaar. En ik lees wel 's een boek. En ik zou met veel meer plezier naar de kapper gaan als daar boeken waren en mensen die ze lazen.

8 opmerkingen:

 1. Een panterbloes? Nou oke, een mooie herinnering moet je natuurlijk wel koesteren.
  Als ik naar de kapper ga probeer ik me altijd te verschuilen achter een boek want de kapper is een superpappa die kans ziet de hele tijd vol te kletsen met verhalen over zijn zoontje. Ik hou zowieso niet zo van kapper of kapster gebabbel en eigenlijk moet ik er ook niet aan denken om met de andere klanten over boeken te praten. Wat wel weer leuk is dat de Quest tussen de tijdschriften ligt. Dat heb ik bij andere kappers nooit eerder gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijke zaak lijkt me dat! Alleen jammer dat ik maar 1 keer per jaar naar de kapper moet en dan lees ik juist altijd roddelbladen, omdat ik die anders nooit lees.
  Als jij nou eens zo'n kapperszaak opent naast de Bazar (dat rastakapsels ook mogen en zo).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hou jij niet van roze..? :-)
  Leuk istie he!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha WvS,
  Ja echt, een panterbloes. Daar had ik altijd al een stiekeme hang naar en toen ik een keer een mooie zag heb ik die, na de nodige aarzeling, gekocht. (Het is inmiddels wel een jaar of 20 geleden.) Ik heb er veel plezier van gehad. En wat heel verrassend was: allerlei mensen (vooral mannen) die nooit iets van mijn kleren zeiden, zeiden ineens: Leuke bloes heb je aan! Dat had ik nooit verwacht en vond ik heel merkwaardig.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Festina,
  Ik moet (helaas) wel vaker, omdat ik kort haar heb. Maar ik stel het meestal zo lang mogelijk uit (tot het écht niet meer kan). En mijn huidige kapper heeft niet eens roddelbladen, die ik, net als jij, bij mijn vorige kapper (die ermee gestopt is) met plezier las. Mijn favoriete rubriek was die over missers en toppers in de kleding van sterren.
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Het openen van een zaak (welke dan ook) gaat helaas mijn capaciteiten te boven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Tenaanval,
  Dat had je niet gedacht hè, van dat roze. Maar van die panterbloes misschien ook niet?
  Ja, het filmpje is erg leuk. Fijn dat je er even op wees, want ik lees BoekenDingen wel, maar let niet altijd even goed op.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mag ik die panterbloes volgend jaar met carnaval lenen? je mag er ook een boek bij doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Annie,
  Nee! Sorry, maar daarvoor ben ik toch teveel aan mijn bloes gehecht. En bovendien: ze zijn overal te koop. Hoewel, ik heb hem wel een keer aan mijn dochter geleend voor een 'fout feest'...
  Ik heb hem zelf trouwens een keer naar een keurige gelegenheid gedragen en was daar toen bepaald niet de enige met zo'n bloes ;-)
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Welk boek had je gedacht? Want dáár valt natuurlijk altijd over te praten.

  BeantwoordenVerwijderen