WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 4 november 2008

Nog een bloggende Anna


Plaatje van deze website.

De Pers levert ook vandaag weer blogstof. En het gaat nog over bloggen ook. Vanmorgen las ik een artikel over een Franse kassière*, Anna Sam, die vorig jaar april met een weblog is begonnen waarin ze haar ervaringen achter de kassa beschrijft. Dat blog trok volgens De Pers al snel 600.000 lezers per dag. Kijk, dat is nog 's een aantal! (Ik vraag me overigens af of zo'n aantal wel kan kloppen. Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Iemand anders misschien?) Als gevolg hiervan werd ze uitgenodigd voor tv-programma's en inmiddels heeft ze een boek geschreven dat nu ook in het Nederlands vertaald is: De kassière - Mijn leven achter de kassa.

Collega's die in de bibliotheek achter de balie werken: hier is je kans! Schrijf over de mensen die je elke dag ziet en wie weet gaat het jou ook overkomen.

Al eerder schreef in Frankrijk een blogster een boek.

*Voor wie denkt dat je caissière niet als kassière schrijft: het is volgens 'Onze Taal' allebei goed.

2 opmerkingen:

 1. Ha schrijver,
  Ken je de Feel-good librarian? Zie http://feelgoodlibrarian.typepad.com. Ze heeft helaas al bijna een half jaar niet meer geblogd, ik ben bang dat ze weer ziek is. Maar zij publiceert af en toe zeer ontroerende verhalen over de mensen aan haar balie. De ondertitel van haar blog is dan ook: "Why we do this". Lees een paar oude verhalen, heel bijzonder...
  PS. De link lukt weer niet: hij accepteert de html-code niet. Had de haakjes wel gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Tenaanval,
  Nee, ik ken haar niet. Ik zal snel eens kijken (maar vandaag niet meer). Zonder link lukt dat ook wel! Als je wilt kan ik je een link maken 'in het echte leven' wel eens voordoen, maar volgens mij kloppen mijn schriftelijke instructies toch wel. Maar een haakje of streepje verkeerd en het werkt niet.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen