WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

maandag 17 november 2008

Boek&bieb 5

Foto: Maurice Boyer, hier gevonden

Een citaat over de bibliotheek, uit Vingers van marsepein van Rascha Peper:

Het jongetje Benjamin (10 jaar) is in de Hermitage in St. Petersburg Sylvia, de vriendin van zijn vader, met wie hij daar is, kwijtgeraakt en wil haar bellen.

Hij ging bij het raam staan, zag de brede rivier onverschillig voorbijstromen en haalde zijn mobieltje tevoorschijn. Zijn vader had gisteren het nummer van Sylvia erin gezet. In zijn adresboek vlogen mama, papa, opa en oma, Jimmy, Raoul, zijn school en de bibliotheek voorbij als machteloze toeschouwers, terwijl hij in het water lag.

Het lijkt mij overigens nogal onwaarschijnlijk dat een jongen van tien (van elke andere leeftijd ook trouwens) het telefoonnummer van de bibliotheek in zijn mobieltje heeft staan, maar daar denkt de schrijfster blijkbaar anders over. Omdat Benjamin in Amsterdam woont hierboven een foto van de OBA.

3 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Wie ligt er in het water?
  Groet, Anna
  'matiwoc'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Ja, dat vroeg ik me ook al af. Maar ik denk dat het bedoeld is als 'alsof hij in het water lag'. Geen sterke zin. Hebben de j.m. de bibliobus in hun mobieltje? (Of heeft de bus geen telefoon?)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  De bus heeft een mobieltje maar de commune niet. We hebben een laptop en natuurlijk het ondergrondse kabel-telefoon-gesprekkennet. En een staafmixer. De j.m. zeggen nu dat ze als eerste het nummer van de brommerpizzeria in hun mobieltje zouden zetten.
  Groet, Anna
  'gentridl'

  BeantwoordenVerwijderen