WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

maandag 24 november 2008

Film & taart


Gisteren was een bijzondere dag. Een week of zes geleden schreef ik een stukje over de film Vliegtuig van Joost Conijn en beloofde een taart (kwark-, appel- of kaastaart naar keuze) aan degene die er voor zou zorgen dat ik die film nog eens kon zien. Hierop reageerde blogvriendin Anna aldus:

Ha Schrijver,
Kaastaart! Ik heb het nog niet gezegd of de j.m. zeggen dat ik nú moet mailen naar Joost Conijn. Ja, na het avontuur met de luchtballon kan dit niet anders dan aanstekelijk werken. 'Als het lukt willen we de film ook zien,' roepen de j.m.....
Groet, Anna


Ik durfde er niet op te hopen, maar ik had het kunnen weten: Anna zou Anna niet zijn als het haar niet gelukt was, en zij heeft van Joost Conijn een videoband van de film gekregen! En gisteren kwam zij hem, samen met drie j.m. helemaal vanuit dtvdb met de tram door de sneeuw brengen en wij keken er met ons allen naar, nadat ze eerst de kaastaart tot op een klein stukje na opgegeten hadden. De film was voor mij natuurlijk iets minder verrassend dan de eerste keer maar nog steeds even prachtig en ik zat opnieuw op het puntje van mijn stoel. Nogmaals héél hartelijk dank Anna!! De j.m. vonden het leuk om nu eens te zien hoe een ander een vliegtuig bouwt en ik kreeg de indruk dat zij dachten 'hm, dat deden wij sneller', maar ze zeiden het niet.


Anna hecht aan haar anonimiteit en wilde niet op de foto, maar de j.m. hadden daar geen moeite mee. Ze waren er volgens mij wel een beetje trots op dat ze zóveel van de taart hadden weggewerkt. Ik realiseer me nu pas dat ze hun stukje citroentaart van de 'Koekela' misschien wel met het oog daarop hadden laten staan...

15 opmerkingen:

 1. Film en taart klinkt als een geweldige combinatie. De j.m. wisten dat natuurlijk al.

  (Captcha: weled)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De volgende captcha is nog toepasselijker qua j.m: moustu!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Henk,
  Als jij voor de taart zorgt kan ik wel eens met de film langskomen... En misschien willen Anna en de j.m. dan wel mee, die had je tenslotte al eens uitgenodigd.
  'Moustou' vat ik even niet, bedoel je mousse als toetje? Dat kregen ze bij mij niet hoor. Ze konden wel yoghurt krijgen, maar dat wou alleen Anna (met stoofperen).
  Groet, schrvrdzs
  'serer'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Schrijver,
  Wat een prachtige foto's! De j.m. zijn door het dolle heen omdat ze zo mooi op je blog staan met die heerlijke taart. Jammer dat je de aardappeltjes, de salades en het stoofperentoetje niet ziet, en niet te vergeten: de citroentaart!
  Ik heb er nog een dik buikje van en de j.m. rolden toen we thuiskwamen zo van de dijk hun loungebed in. We boffen maar met jou!
  Groet, Anna en de j.m.
  'czfzing'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Schrijver: ik dacht aan Mouse - Muis. Wat taart en film betreft: het lijkt me leuk om een keer af te spreken (in het nieuwe jaar?), maar ik heb geen video meer.

  (edsknon)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Anna,
  Fijn dat de j.m. het leuk vinden. Ik vind de foto's die zij zelf maken altijd veel mooier, maar het is in elk geval vastgelegd.
  Het boffen is geheel wederzijds.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Henk,
  Ik zou het ook leuk vinden om eens af te spreken, maar het is wel jammer dat je de film van Joost Conijn niet kunt zien. Ik heb een videorecorder in de tv zitten, dus ik kan hem niet meebrengen. Anna vertelde dat er apparaten zijn waarmee je een video kunt overzetten op een DVD. Ken je niet iemand die zo'n ding heeft?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Schrijver,
  Alle j.m. zijn inmiddels wakker, ze vragen zich af wat er met het stuk taart dat overbleef gebeurd is. En er is ook weer plaats voor een yoghurt-perentoetje. Ik zal zeggen dat je stuk prkmks in de koelkast ligt en dan maak ik er een pannetje pmpnsp bij.
  Groet, Anna
  'skyword'

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Schrijverdezes,

  Dit was een vreselijk stuk!! Sinds ik Rotjeknor verlaten heb, hunker ik al op de raarste tijden naar een stukje citroentaart van Koekela!! Helaas kun je het volgens haar niet invriezen, dus ik kan er alleen van genieten als ik er in het weekend naartoe reis, en het onmiddellijk nuttig. Wil je ALSJEBLIEFT de naam Koekela dus niet meer noemen op je blog? Ik word daar vreeeeeeselijk onrustig van!!
  groet, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Joke,
  Als ik nu 's aanbied om er iets voor je te gaan kopen (morgen?), helpt dat?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Schrijver
  Wat schattig,dank je, maar nee. Koekela staat volgende week vrijdag op het programma. Dan word ik vrijgelaten uit het Erasmus MC, en ter ere daarvan gaan we TWEE citroentaarten halen op de Binnenweg!
  groet
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha Joke,
  Een andere keer dan maar. Ik doe het graag hoor. Wanneer word je opgesloten in het EMC?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Schrijver,
  Ik zit er gelukkig maar heel kort.
  Ik krijg op 4 december om half zeven 's ochtends een bionisch oortje aangemeten, en mag als prachtig Sintkado de 5e al naar huis.
  Ik ben dolgelukkig dat de wachtlijst vorige maand met een half jaar bekort is! groet, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha Joke,
  Dat lijkt me heel spannend, ik bedoel of het doet wat je hoopt dat het zal doen. Veel sterkte en succes gewenst! Twee citroentaarten zijn dan zeker op hun plaats. Ze hebben er ook van die kleverige plakken (hoe ze heten weet ik niet), ook lekker.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Anna,
  Het overgebleven stuk kaastaart is de volgende dag opgegeten door iemand voor wie het een muizenhapje was.
  Lekker, pmpnsp, moet ik ook eens maken...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen