WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zondag 9 mei 2010

Links lezenDeze boekenlegger vond mijn collega een paar dagen geleden. Alvorens hem aan weer een andere collega, die boekenleggers verzamelt, te geven, heb ik hem even gescand. Alleen al vanwege dat 'wat bloemen zijn voor onzen tuin zijn boeken voor ons leven' bevalt hij me en verder vind ik hem ook mooi.

(Klik op de plaatjes voor het oorspronkelijke formaat.)

4 opmerkingen:

 1. Hij is schitterend.
  Dat afbetalingssysteem maakt me ook erg nieuwsgierig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha WvS,
  Mij ook. Je zou denken dat boeken op afbetaling kopen betekent dat je ze erg graag wilt hebben. Want je zou er toch ook voor naar de bibliotheek kunnen gaan.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi. (Zelf ook al een tijdje aan het spelen met het idee om mijn bladwijzers of boekenleggers te ordenen en te scannen, maar zo mooi als deze heb ik ze jammer genoeg nog niet ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Occy,
  Ik heb al heel wat boekenleggers (zowel echte als provisorische: zakdoekjes, kaarten, menu's, liturgieën, foto's, haarspelden enz.) gevonden in mijn bestaan als collectiemaker (dat inmiddels 12 jaar duurt als ik mij niet vergis), maar ik denk dat dit de mooiste was. Hij was trouwens gevonden door mijn collega, die niet meer wist uit welk boek hij kwam, anders had ik hem denk ik teruggestuurd omdat ik me zou kunnen voorstellen dat iemand er aan gehecht is. Nu overwoog ik hem zelf te houden, maar uiteindelijk heb ik hem toch maar doorgegeven aan de collega die ze verzamelt.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen