WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 31 maart 2010

Trendwatching 2

Gisteren zag ik weer twee gevallen van looplezen, d.w.z. de variant daarvan waarin iemand met een boek in de hand het OV instapt om daarna meteen te gaan lezen. (Het is in strikte zin dus geen echt looplezen.) 's Morgens stapte een (jonge) vrouw voor mij de bus in met, zoals ik later kon zien, Overdosis van Helen Vreeswijk in de hand, waarin ze meteen (verder) begon te lezen. 's Middags in de tram kwam een man binnen met een boek in de hand waarin hij staande ging lezen. Het leek een beetje op een bijbel, maar toen wij tegelijk uitstapten zag ik dat er o.a. 'works' op de rug stond. Waarschijnlijk dus een verzamelbundel of een deel uit een reeks. Het was zwart en vrij klein en voorop stond een kleine gouden cirkel. Iemand een idee?


Foto: Flickr, gemaakt door Macielpaludo.

2 opmerkingen:

  1. Geen flauw idee om welk boek het gaat. Welk leuk dat je steeds leeslopers ziet. Ik heb er hier nog geen gezien maar ik blijf opletten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha WvS,
    Ik denk dat je de meeste kans hebt in of bij het OV. Dus als je daar geen gebruik van maakt zie je er misschien wel nooit eentje, want zoveel zijn het er niet. Maar de enige échte leesloper zag ik toch gewoon op straat.
    Groet, schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen