WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 24 december 2008

Recycling


Vanmiddag lag er ik een dikke envelop op de mat. Er zat een kerstkaart in van een vriendin, met daarbij een stapeltje 'huisgemaakte' kaarten die ik haar in het verleden heb gestuurd. Zij was aan het opruimen en wilde ze niet weggooien. Omdat ik niet van alle door mijn kinderen gemaakte kaarten er zelf nog eentje heb, was dat een leuke verrassing.

Bovenstaande kaart moet, gezien het feit dat tenminste een van mijn kinderen nog met een prikpen werkte en niet binnen de lijntjes kon kleuren, minimaal 16 à 17 jaar oud zijn, maar hij
lijkt mij nog steeds bruikbaar om alle lezers van dit weblog goede kerstdagen toe te wensen.

Voor wie van kerstsfeer houdt: geniet ervan; voor wie kerst als een verplichting ervaart: over twee dagen is het voorbij.

Kerstgroet van schrijverdezes.

(p.s. En wie nu denkt: o, wat leuk, kerstkaarten maken met je kinderen: dat dacht ik ook toen ik nog geen kinderen had, maar de werkelijkheid bleek toch een beetje anders. Het begon altijd leuk en gezellig, maar halverwege moesten meestal kerstkransjes en smeekbeden worden ingezet om de moed er in te houden en het is ook wel eens uitgedraaid op een ordinaire financiële beloning per kaart, en vrede-op-aarde bleef niet altijd de begeleidende stemming. Ik bedoel maar, niets is wat het lijkt.)

7 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Knap gemaakt! Misschien een creatieve 2.0 tip voor de j.m.!
  Een kerstgroet udtvdb,
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Ja, samen prikken, gezellig. En dan een paar kransjes erbij. Die heb je toch wel hoop ik? Misschien kun je ze ook wel uit schrijfjes wortel prikken...
  Kerstgroet terug uhhvo, schrvrdzs
  p.s. Je hebt ook de groeten van de kms

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  Kransjes hebben we, een wortel ook. Met een scherpe stekel van Egel als prikpen moet het lukken en dan kan de kaart volgende week met de postbode mee. Leuk!
  Groet, Anna
  p.s. De rdmms grt trg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag schrijver,
  De kaart mag dan wellicht onder enig gesoebat tot stand zijn gekomen, ik vind hem heel erg leuk, ga 'm misschien wel naäpen volgend jaar. Wens je een goede kerstrest en jaarwisseling, maar vooral: een gelukkig 2009

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Anna,
  Ik hoop dat Egel niet wakker wordt als de j.m. een stekel uittrekken. Of ligt er altijd wel een losse naast hem? Wel een goed idee trouwens!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag AvA,
  Dank voor je goede wensen. Wederkerig voor jou hetzelfde!
  De kaart heeft geen copyright, dus na-apen staat vrij; een hele eer zelfs.
  Jij trouwens nog van harte bedankt voor de mooie 'kaarten met boeken' die mij via-via bereikten.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Schrijver,
  Stekels uittrekken mag alleen in de mstnvdb, zomers. We gebruiken netjes een overjarige stekel die Egel niet meer nodig heeft. Ook recycling!
  Groet, Anna
  'gommul'

  BeantwoordenVerwijderen