WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 23 december 2008

Emoticons

Bron: Flickr, foto: giornomedio

'Zoals harde consultants de oplossing vaak zoeken in saneren, slopen, schaven, schrikken en stoppen, wij noemen dat de vijf s'en, zo zoeken wij een veel opbouwender oplossing. Maar daarvoor is creativiteit nodig en een goed verhaal waarin je gelooft. Scheppen is altijd leuker en waardevoller dan stuk maken. Het is alleen veel moeilijker en het kost meer energie, zeker in een wereld waar 'lukt toch niet', 'kan niet'en 'ja maar' woorden zijn die bij veel mensen voor in de mond liggen. Maar dat is geestelijke luiheid en angst om de nek uit te steken.
'


Het bovenstaande is een stukje uit een artikel in De Pers van gisteren. Het gaat over het project 'Southphase:-)'. Met dit project willen de initiatiefnemers een maatschappelijke beweging op gang brengen waarin mensen, bedrijven en overheden mogelijkheden gaan zien en gaan geloven in eigen kracht. Ze willen het keurmerk :-) uitreiken aan organisaties die zij als positief en optimistisch beschouwen. Het eerste keurmerk is uitgereikt aan Dagblad De Pers.

Natuurlijk zegt zo'n keurmerk eigenlijk niks, maar toch zou ik het erg leuk vinden als een bibliotheek (of 'de' bibliotheek i.h.a.) het zou krijgen. Eppo vNtS zei het al: 'De bibliotheek moet echte vrolijkheid uitstralen.'

Twee van de bedenkers van Southphase:-) bedachten eerder EL HEMA, een Arabische variant op de Hema. Eerst verzette de 'echte' Hema zich daar tegen, maar toen het een succes bleek werden ze er trots op.

Hier vind je het artikel en hier kun je meer lezen over Southphase:-).

Overigens was het vandaag geen dag van positief denken of een vrolijk humeur: vanmiddag werd bij ProBiblio afscheid genomen van de mensen van de afdeling bibliobussen. Zoals dat bij afscheidsbijeenkomsten wel vaker gaat werd het best gezellig en werd er ook gelachen, maar voor de mensen die nu zonder werk zitten was (en is) het natuurlijk in feite vreselijk en voor de lezers die zonder boeken komen te zitten is het ook heel erg. Dit verdient het keurmerk :-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten