WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

donderdag 4 december 2008

De mens wikt

'attempting to work by candlelight'
Bron: Flickr, foto: sean dreilinger

Gisteren kreeg ik het vermoeden dat de mailtjes die ik via zonnet-webmail verstuurde niet 'bezorgd' werden. Met enige moeite kwam ik erachter dat dat inderdaad al enige tijd zo was. (Dus als iemand die dit leest zich heeft afgevraagd waarom hij/zij maar niks van me hoorde: zo kwam dat dus.)
Vanmorgen las ik in De Pers dat de volgende versie van Windows 'een stuk kaler dan het huidige Windows Vista' wordt. Een deel van de programmatuur kun/moet je in de toekomst via internet gaan gebruiken, iets wat 'cloud computing' schijnt te heten.
Zojuist las ik op ZB Digitaal dat de Zeeuwse Bibliotheek vandaag zonder electriciteit kwam te zitten door een beschadigde kabel, waardoor werken, in elk geval voor de schrijver van het stuk, aldaar onmogelijk werd.

Zomaar een paar dingen die, althans in mijn ogen, aantonen dat we steeds afhankelijker worden van 'hogere machten'.

7 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  We missen Dollie hier ook!
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Ik hoorde pas een prachtig verhaal: iemands oma ging vroeger wel eens ergens op bezoek en dat was voor die tijd een verre reis (zelfs een rivier over). Als ze weer naar huis ging, kreeg ze een postduifje mee om los te laten als ze was aangekomen. Mooi hè? Dollie zou vast trots zijn als ze het hoorde.
  Een duif werkt in elk geval beter dan webmail van zonnet, want dat werkt nog steeds niet en het breidt zich ook nog uit, want een van m'n kinderen heeft er inmiddels ook last van gekregen. Ik ga nu maar even over naar g-mail. Misschien zit Google er wel achter trouwens...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Edwin,
  Het verbaast me meer en meer dat je daar eigenlijk nooit eens iemand zich zorgen over hoort maken. Zo'n verhaal als Henk onlangs vertelde is natuurlijk ook vreselijk en heeft ook te maken met de macht die 'ze' over je hebben.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar tegelijkertijd omarmen met z´n allen die ontwikkelingen; de technologie die de moter wordt van een dynamische samenleving.
  (denk maar aan 23 dingen).
  Totdat het mis gaat en we merken hoe kwetsbaar we zijn geworden.
  En dan vind ik deze voorbeelden nog niet eens echt afschrikwekkend. Uiteraard is het wel heel vervelend als het je overkomt...
  Maar volg de ontwikkelingen in de gezondheidszorg eens,met de nieuwste nanotechnologie, operatietechnieken... Mooi en tegelijkertijd ook beangstigend als je er echt bij stil staat. Want wat als er iets hapert terwijl jij daar net op die operatietafel ligt....
  En zou dat misschien de reden zijn dat we het er niet zoveel over hebben...dat we het ahw `blokken`?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Schrijver,
  Wat een romantisch verhaal! We spraken Dollie vandaag en die vind het ook.
  Heeft Zonnet last van een virus en weet je of het alleen bij Zonnet is?
  Groet, Anna'
  'turento'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Anna,
  Ik weet niet waar zonnet last van heeft, maar het duurt in elk geval wél lang. Ik denk niet dat het bij andere providers ook zo is, maar dat kan ik eigenlijk helemaal niet weten, dus het is maar een vermoeden. G-mail werkt gelukkig wel, dus dat gebruik ik nu maar.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen