WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

maandag 15 december 2008

'Off-topic'

Dat ik eind vorige week van die lange stukken kon schrijven kwam omdat ik twee dagen vrij had genomen om aan een 'high tea' te werken. Dat ik de dagen erna niets geschreven heb kwam omdat ik mijn vrije dagen dus niet optimaal gebruikt had... Al weken geleden leende een collega die wél weet hoe je zulke dingen moet aanpakken me dit boekje:

Uiteindelijk zijn alle recepten, voor zover niet uit eigen bezit, van internet gekomen, maar het boekje heeft mij geheel in de juiste stemming gebracht, b.v. met een fraaie passage als deze:

De komkommersandwich is de koning onder de sandwiches: koel, gracieus en onberispelijk. Deze sandwich werd pas aan het eind van het Victoriaanse tijdperk (eind vorige eeuw) heel populair. Voor de bedienden waren de komkommersandwiches een ramp, want zij konden niet van tevoren worden klaargemaakt. Dat betekende vaak dat hun vrije dag erbij inschoot.

Dus, voor wie misschien het idee dat had dat schrijverdezes weer eens even aan het lezen was: niets is minder waar. Uiteindelijk werd het zo:

Morgen weer over boek of bieb hoop ik.

20 opmerkingen:

 1. Hopelijk was de high tea geslaagd:

  De beroemdste boeken high tea is natuurlijk de Mad tea party uit Alice in Wonderland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Henk,
  Gelukkig weet jij er toch nog een literaire draai aan te geven! Ik heb Alice in Wonderland jaren geleden eens geprobeerd te lezen, maar ik geloof niet dat ik het heb uitgekregen.
  Het feestje was volgens mij wel geslaagd, maar het is niet echt 'my cup of tea', zo'n groot gezelschap.
  Hoe was het in Blijdorp en Boijmans?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er wel heel gezellig uit, schrijver!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uiteindelijk werd het zo.
  Niks mis mee volgens mij!
  Misschien (blijven hopen kan geen kwaad nietwaar?)wordt het bij mij ook ooit uiteindelijk zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik krijg spontaan zin om aan te schuiven!
  Groetn Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Schrijver,
  Het ziet er prachtig en vrolijk uit. De hele commune idtvdb krijgt er trek van. Is er nog iets over, bij voorkeur kaastaart, al lusten we ook andere taart, bonbons en komkommersandwiches, brownies en muffins. Gewone cakejes mogen ook.
  Groet, Anna en de commune idtvdb.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HA schrijver,

  Dat ziet er bijzonder geslaagd uit. Misschien iets voor een nieuwe carriere als je de bieb echt zat bent?

  Groet,
  Aagje
  (denerho)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met bewondering (en een zekere jaloezie: gone are the days....)hebben Tachtigplusster en ik de rijk voorziene high-tea-table zitten bekijken. Wij hebben vrienden die hun arbeidzame leven bijna geheel in landen met een Engelse traditie doorgebracht hebben en zich nu op Cyprus gevestigd hebben. Als die in Nederland zijn, stellen ze altijd voor om ergens high tea te gaan gebruiken. Zodoende hebben we daar in diverse restaurants kennis mee gemaakt. Zo uitgebreid als het er bij jou uitzag, hebben we daar echter nog nooit gezien! Henk wist aan jouw blog nog een literaire draai te geven. Dat wil ik nu ook doen. Onze eerste high tea gebruikten we in restaurant 'De hoofdige boer',op de plaats waar Starens van dichtte: 'Elk weet waar 't Almensch kerkje staat en kent de weg die derwaart gaat...' Ook die tea was toen voortreffelijk!
  H.gr. 80+

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rectificatie.
  Starens is natuurlijk Staring.
  80+

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @schrijverdezes: het is mij ook niet gelukt om me door Alice heen te worstelen. Misschien moet ik me eens aan de Engelse versie wagen.

  Blijdorp was erg leuk (ik had D. een abonnement gegeven voor zijn verjaardag en dat gingen we activeren). De bijeenkomst in Boijmans was minder feestelijk dan ik had verwacht, maar ik heb wel veel mooie werken van kunstacademiestudenten te zien. Helaas hadden we geen tijd meer om het museum te bezichtigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi! Het oog wil ook wat, maar ik ben ervan overtuigd dat het ook lekker was. Zoals ze hier in Twente zeggen: ie möt 'r wa veur doon, maor dan hè'j ok wat. Vrij vertaald: veel werk, maar de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @AVA
  zo ist mér krek.
  mooi mooi da'j ok de Twentse sproake biej gebruukt.
  Groetn en goodgoan
  Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Allen,
  Dank voor de komplementen. Misschien kan ik eens een high-tea organiseren voor de trouwste lezers van dit blog... Ik heb nu tenslotte ervaring.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Edwin,
  Je hebt er nog steeds een tegoed!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Henk,
  Ik heb ook heel wat jaren een abonnement op Blijdorp gehad omdat ik er in de buurt woon en het voor de kinderen een fijne plaats was zonder verkeer en hondenpoep en met twee speeltuinen. Maar ik denk dat ik er al 10 jaar niet geweest ben en het nieuwste gedeelte ken ik nog niet.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha Anna,
  Ja, er is nog genoeg over. Ik stuur wel wat op. Kaastaart was er niet bij en komkommersandwiches ook niet (ik heb geen personeel helaas) en de andere sandwiches zijn ook op, maar bonbons en kwarktaart en scones en muffins (of zijn het nou brownies?) zijn er nog wel. Dus laat de j.m. morgen maar aan de dijk gaan staan, als het tenminste niet te koud is.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha Schrijver,
  Leuk! Dat zal de j.m. opvrolijken!
  Bedankt alvast!
  Groet, Anna
  'untati'

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha Anna,
  Ik hoop het maar, want het verhaal dat op jullie blog staat is wel heel erg droevig.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen