WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

vrijdag 1 februari 2008

Keulen en Aken

Dit las ik op de weblog van Boekje:

"Een van de problemen vind ik dat alles via Keulen en Aken om moet. Er zou toch onderhand wel eens een publieksvriendelijker mogelijkheid moeten zijn uitgevonden."

Ik ben het daar helemaal mee eens. Enerzijds geeft het me wel voldoening als ik iets voor elkaar heb gekregen, anderzijds ergert het me dat het zo moeizaam gaat. Uiteindelijk gaat het toch om wat je zou willen zeggen, maar door de technische vaardigheden die daarvoor vereist zijn kom je aan iets inhoudelijks niet eens meer toe. Zo krijgen de digitaal-deskundigen het voor het zeggen. Meestal is dat prima, maar soms zou je zelf als (betrekkelijke) digibeet ook gewoon even simpel je zegje willen doen. Of is het net zoiets als leren schrijven: het kost een half jaar en dan kun je zeggen wat je wilt, op de plaats die je wilt, geïllustreerd met de plaatjes en filmpjes en muziekjes die je wilt? Tja, en dan volgt natuurlijk de vraag óf je eigenlijk wel wat te zeggen hebt... En Boekje, tot troost: het is me, zónder bovengenoemde steden te bezoeken, gelukt een hyperlink op je naam te maken.

2 opmerkingen:

  1. Wat mij betreft beantwoord je zelf de vraag al :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja Edwin, je zult wel bedoelen dat iedereen het na een half jaar wel zo'n beetje kan en níet dat je dan ook echt iets te vertellen hebt. En als dat laatste niet zo is, kun je je in dat halve jaar misschien beter op iets anders richten... Maar goed, lezen & schrijven hebben we ook van hogerhand moeten leren en daar ben ik nu toch wel blij mee. Dus wie weet.

    BeantwoordenVerwijderen