WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

donderdag 21 februari 2008

Nieuwe terminologie

B B glowing

Pientjepienter wees mij er vandaag op dat de term 'OB' achterhaald is. Tegenwoordig is 'BB' ('Basisbibliotheek') gebruikelijk, of gewoon 'Bibliotheek'.
1. Pientje: bedankt!
2. Anna: sorry, dit wist ik ook niet!
3. Omdat 'BB' mij een sanctionering van een vorm van onjuist spatiegebruik (nl. 'Basis Bibliotheek', waar het m.i. 'Basisbibliotheek' zou moeten zijn; ja toch, Pientje?) lijkt te zijn, kies ik voortaan voor 'Bibliotheek'.

3 opmerkingen:

  1. Hier krijg ik weer altijd verbale vingertikjes als ik het woordje 'bieb' gebruik. Heel Nederland gebruikt die term maar in de bieb zelf is het verboden.

    Ik heb het nooit zo goed begrepen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik durf ook nooit 'bieb' te zeggen omdat ik eens ergens gelezen heb dat een echte bibliothecaris (wat ik niet ben maar waar ik wel graag op wil lijken) dat niet doet. En ik vínd het ook wel een beetje een stom woord. Niemand zegt toch ook: ik ga even naar de vied?
    Groet, schrvdzs

    BeantwoordenVerwijderen