WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 5 februari 2008

Ding #6 Volslagen vreemden


Oma Riek en opa Albert duwen Karel en Madelief'


Bron: Flickr; foto:Eti

Deze foto vond ik op Flickr, terwijl ik zocht op 'Hollands landschap'. Hij illustreert wel aardig wat ik van Flickr denk: wat moet ik met al die foto's van mensen die ik helemaal niet ken? En wat bezielt die mensen om zulke privé-foto's toegankelijk te maken voor jan & alleman? Ik begrijp er niks van. Ook foto's van landschappen, bloemen, dieren, steden, hoe mooi vaak ook, zeggen me weinig omdat ik er geen enkele band mee heb.

Het inplakken ging zonder veel moeite (met 'afbeeldingslocatie kopiëren'), maar de lay-out ging een beetje z'n eigen gang. Moet ik daar HTML voor gaan leren? (Ben ik vooralsnog niet van plan.)

4 opmerkingen:

 1. Dit is wel grappig.
  Ik opende dus jouw blog en dacht,
  voordat ik de tekst erbij las,"wat een lullige foto heeft Schrijverdezes nu op het blog
  geplaatst".
  Wat je zegt, een overdaad aan slechte foto's.
  Misschien gebruiken deze mensen de foto als alibi, dat ze daar echt liepen, met een kinderwagen.
  Dat Karel en Madelief daar ook zijn is niet zeker, maar leuk geprobeerd.
  Hoi, Annamuis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Annamuis, Het is natuurlijk niet geheel uitgesloten dat in de kinderwagen een verborgen camera is aangebracht waarmee zo nodig tóch kan worden aangetoond dat Karel en Madelief er in lagen. Maar het kan natuurlijk ook een vorm van fazantensmokkel zijn, zoals wij die kennen uit onze klassieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de grensstreek zitten veel muizencommunes die smokkelen, en
  onderling is er veel concurrentie.
  Een fazant is een goed idee, mits vers. Nu nog een kinderwagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Schrijver,

  Ik ben zelf dol op Flickr. Ik vind er prachtige illustraties soms die ik gebruik als aanvulling op mijn postjes. Soms zeggen die meer dan al mijn woorden samen.

  Ik kies er zelf altijd voor om de afbeeldingen van zo'n site eerst op te slaan op de computer om vervolgens het knopje 'afbeelding toevoegen, in de editor, te gebruiken. Dan kun je meteen aangeven waar je het plaatje wilt hebben. Je kunt er ook nog mee slepen door 'm met linkermuisknop te grijpen zodra hij in beeld komt!

  BeantwoordenVerwijderen