WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 16 februari 2008

Nog even ding #7


Foto: FlickrTja, van ding #7 'Flickr verder ontdekken' had ik me wel érrug makkelijk afgemaakt met als argument dat 't niks voor mij was. Misschien moet ik toch een beetje doorzetten, dacht ik. 'Onbekend maakt onbemind' nietwaar of zo men wil 'wat de boer niet kent dat vreet-ie niet'. Eerst dacht ik optimistisch: ik ga zo'n mooi mozaïek maken als bij 'Informatiegebruiker', maar zover is 't niet gekomen want daar snapte ik toch weer te weinig van. Wel kwam ik, vraag me niet via welke zoektermen, deze foto tegen, die me wel beviel.


9 opmerkingen:

 1. Hoi Schrijver,
  Je hebt veel gedaan zie ik.
  Mooie foto gepost(!),dat maakt een blog zoveel leuker (vind ik).
  Ik ben ook nog bezig geweest met findr en heb zowaar een leuke foto gevonden van een... 3x raden!
  Nu je andere bericht lezen.
  Tot zo! Annamuis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Anna,
  Zo'n foto is een toevalstreffer & speld in een hooiberg. Hij beviel me omdat hij aansluit bij mijn eerdere 'statement': Je Bent Nooit Te Oud Om Te Lezen. Als de bibliotheken en/of ProBiblio dáár nou eens iets mee zouden gaan doen, wat zou ik dat toch fijn vinden. Voor mijn part 'gamen in het verzorgingshuis', ook goed, maar niet alle aandacht naar het strand en naar de jeugd. Sorry, moest me even van 't hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Schrijver,
  Heeft de bieb echt zo weinig te bieden aan ouderen, wist ik niet.
  Wij doen hier van alles voor de wat
  oudere muis, we lezen ze voor uit
  het oud papier, en rollen ze van de dijk tot ze de hik hebben.
  Er komt vast nog wel een reaktie..
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Anna,
  Van de bieb weet ik het niet precies, al heb ik mijn vermoedens, van ProBiblio (dat in opdracht van bibliotheken collecties voor ouderen in zorginstellingen levert, die ik dan weer, samen met collega's, maak) weet ik het wel: altijd gebrek aan geld. Dat maakt wel eens treurig en/of boos, vooral als je leest dat er weer zoveel strandbibliotheken komen, of Wii's om jeugd te trekken. ('Wie heeft zal gegeven worden,' om eens een zin uit de bijbel aan te halen.)
  Van de dijk gerold worden lijkt me overigens ook niet alles, maar een muis ziet dat blijkbaar anders.
  Ik ben benieuwd of je gelijk krijgt m.b.t. die reacties, ik moet het nog zien.
  Met hartelijke groet van schrijverdezes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Schrijver,
  Dat van de dijk rollen is maar een muizenspelletje, je krijgt er de slappe lach van wat weer goed is voor de aanmaak van endorfine wat weer goed is voor de weerstand enz.
  Het hoeft niet, als je niet wilt...
  Wat moet je nog zien mbt. reakties?
  Ben je daar niet tevreden over, misschien iets misbegrepen?
  Het valt misschien ook niet mee om
  met een bosmuis te bloggen en ik
  ben nog wel een van de serieuzere..
  Misschien is de pauze week toch
  een goed idee? Ik blog gewoon door.
  Nou, alles zen hier,
  Groet van Anna
  Die woordverificatie, daar word ik dan weer niet goed van...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Anna,
  Ja van die woordverificatie word je gestoord, nu moet ik straks weer mpoumvrf tikken, of verandert het ook nog tussendoor? Het schijnt ter beveiliging te zijn, maar geen idee hoe.
  Je schreef 'Er komt vast nog wel een reaktie..' en toen dacht ik dat je bedoelde van 'hogerhand' of van collega's die het anders zien, en toen dacht ik vervolgens: ik moet 't nog zien.
  Het bloggen met een bosmuis bevalt me juist heel goed!! Zoals al gezegd motiveert het me erg om door te gaan. Zo'n verhaal als van de truiendag, wat was dat mooi! Ik meen het.
  Ik moet geloof ik ook maar 's van de dijk gaan rollen, een beetje endorfine is nooit weg.
  Inmiddels is mij verteld dat snaartheorie tot de kwantummechanica hoort. Wist ik niet; ik dacht dat je het aan de formules op het bord gezien had. Misschien is dat ook wel zo, maar de foto hoorde niet echt bij het verhaal.
  Nou, mpoumvrf maar weer. Wel iets anders dan zen...
  Leve de bosmuis! schrijverdezes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sorry schrijverdezes,
  Ik zit een beetje te suffen. Vandaag even een uitstapje gemaakt in die chatroom van Rob, ben jij daar al geweest? Beetje eng. Volgende keer afspreken? Vragen we Anna ook!
  Laterr Trash.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou Treeler, ik heb op jouw blog ook een paar sporen achtergelaten die daar eigenlijk niet horen, dus geen probleem! Dat zou het anders ook niet zijn hoor, stel je voor.
  Interessant dat je die chatroom bezocht hebt. Meen je dat van dat eng? Het trekt mij in het geheel niet, maar dat is een vooroordeel en daar moeten we tegen strijden. Ik zit nu in wat jij geloof ik het H'dorpse clubhuis noemt, dus aan de slag! Tot de volgende keer maar weer. Dag! schrvrdzs
  p.s. Al gelukt met je side-bar?

  BeantwoordenVerwijderen