WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 16 februari 2008

Regelafstand

Wie weet hoe het komt dat in onderstaande 3 berichten de regelafstand kleiner is dan in de voorgaande en hoe ik de ruimere afstand er terug kan krijgen? In dit bericht gaat het weer goed.

4 opmerkingen:

 1. Schrijverdezes,
  Ik ben even een tijd met wat andere dingen bezig geweest, maar wilde al eerder reageren op je vraag over "regelafstand". Ik weet dat je een oefenblog gebruikt, kan het zijn dat je je tekst ergens anders hebt gekopieerd en daarna in je oefenblog hebt geplakt? Want dan neemt het schrijfprogramma de opmaak over, zoals lettertype, vetgedrukt en regelafstand.
  Ook heb ik je tip over het gebruik van html geprobeerd en vind je hier een link naar mijn blog.
  Laterr Trash.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Trash,
  Fijn weer iets van je te vernemen. Je link werkt prima; heb je de html-code zelf gemaakt? Zo ja: mijn complimenten! Ik wil het ook kunnen, maar zie er tegenop het te lerene en bewandel daarom nog steeds de weg 'via Keulen & Aken'.
  Wat betreft de kleinere regelafstand: ik denk dat het komt door dat enkele woordje onder/naast de foto in het kleinste lettertype. Daar past de tekst zich op de een of andere manier bij aan. Echt erg is het niet, maar wel vreemd. In mijn stuk van gisteren was het eigenlijk juist wel goed, want dat was toch al zo lang.
  Tot spoedig, schrvrdzs
  p.s. Heb je op het algemene 23 dingen-blog mijn tip over het dummies-blog gezien? Misschien kun je daar nog iets aardigs afhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schrijverdezes,
  Die link heb ik inderdaad gemaakt door zelf een html-code te plaatsen. Dit heb ik nooit eerder gedaan. Leuk dat het werkt. Het dummies-blog heb ik ook bekeken een goede tip, dank je. Een afspraakje met z'n drieën in de chatroom gaat niet lukken. Er kan maar een persoon tegelijk ingelogd zijn via 23 dingen. Maar de cursus is nog lang.
  Fijn weekend........Trash

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hm Trash, eigenlijk wel een beetje een opluchtig, dat het niet gaat...

  BeantwoordenVerwijderen