WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 13 februari 2008

Ding #8 gedaan (zucht)

'Bij dit Ding gaat het alleen om de lol, om het plezier.' zo meldt de inleiding. Het zal wel aan mijn gevoel voor humor liggen, maar het huilen stond mij nader dan het lachen... 1. Van dat hele generator-blog vind ik, althans voor zover ik het bekeken heb, bijna alles lelijk. 2. Toen zag ik eindelijk iets dat ik wel leuk vond: een bordje dat je zelf Delfts-blauwe randen kon geven en waarop je in het midden een tekst kon zetten. Afkomstig uit Nederland, dus (?) zonder glitters enzo. Ik maakte m'n bordje en dacht: kopiëren en opslaan en op m'n blog zetten en klaar is opdracht 8. Maar helaas, ik kon het bordje wél in het echt laten maken voor 225 euro, maar opslaan, ho maar. Je kon er ook een e-card van maken, dus toen dat maar gedaan en die naar mezelf gestuurd. De afbeelding dáárvan kon je wel opslaan, maar dan zag het er weer erg rommelig uit. Een collega bij wie ik mijn nood klaagde zei: je kunt het uitknippen met 'Snippy', dan bijkleuren met 'Paint' en dan op je blog zetten. Nou nee! Collega is ijveriger van aard, dus misschien komen jullie het bordje nog een keer ergens tegen. Zuchtend zocht ik verder en vond bovenstaande 'generator' waarin je je eigen tekst kwijt kon. Die tekst, dáár sta ik in elk geval van harte achter.

11 opmerkingen:

 1. Hartstikke mooi die tekst. En het plaatje ook. Net echt zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste 23 dingen, Dank voor 't compliment. Maar het gaat natuurlijk om de inspanning in verhouding tot het resultaat... In dezelfde tijd had ik b.v., ik noem maar wat, een appeltaart kunnen bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jippie, de kaas is gearriveerd!
  We hebben 'm voorzichtig van de dijk naar de oude kers gerold. De hele commune was ongeduldig maar ik heb eerst een foto genomen en 'm
  op het blog gezet. Daarna hebben alle muizen een stukje van de kaas geproefd en echt alle muizen zijn het eens; voor ons voortaan alleen nog boerderijkaas.
  SchrijverD, een dikke kus van mij
  ook namens alle bosmuizen die nu verdorie al een tweede stukje nemen! Ik ga even naar ze toe..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Anna, Ik ben blij dat hij in de smaak valt. Zo was het ook bedoeld natuurlijk. Wat kriebelt zo'n muizenkus!
  p.s. Wel weer even een eikel begraven hè, i.v.m. die foto. Je zou het in de opwinding kunnen vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi SchrijverD,
  Goed dat je het zegt. Ik krijg het nog druk want ook de lollige opdracht moet ik nog doen, of zal ik maar meteen aan die taart beginnen? Je hebt er in ieder geval nog een grappig stukje over weten te schrijven, het Delfsblauwe bordje sla ik dus over.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben dus ruim een half uur bezig geweest en vind niets grappig, zelfs ongrappig. Ik denk dat flauwe humor niet aan muizen besteed is, wat nu?
  Kaastaart.
  Pas zag ik nog ergens een lekker recept met geitenkaas en venkel.
  Eerst een appeltje..
  Hoi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anna hoi, Maak dat recept met geitenkaas en venkel maar snel en laat weten hoe het smaakte. Flauwe humor is niks en je kunt het ook niet eten. Een half uur is lang, al kan ik er geen appeltaart in bakken. Moet ik een geitenboerderij voor je vinden? Ik doe het graag hoor. Grunberg is mijn gids. Met groet van schrijverdezes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja haai, is Grunberg ook een bosmuis? Er zijn blijkbaar een boel
  muizen die ik niet ken. Als het een
  knappe muis is mag hij ook in mijn blog...
  Groeten terug van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, Grunberg is een mens en ja, wat is knap? Hou je van krullen (ik bedoel niet in staarten maar in haren)? Als je mijn blog-sidebar(!) doorscrollt(!) zie je een link(!) naar hem. Hij schreef over een geitenkaasmaakboerderij. (!) wil zggen: wat een rare woorden gebruiken wij sinds '23 dingen' in ons leven kwam/kwamen. Groet, schrijverdezes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Schrijver,

  Heerlijk om te lezen dat jij ook zucht en steunt onder de Flickrterreur. Mijn acceptgiro van het vijvermagazine is veel eenvoudiger! Zal hem eerdaags aan je sturen, dan heb je meteen een abonnement.

  groeten van Mareikie

  BeantwoordenVerwijderen