WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 5 februari 2008

Ding #7 Nog wat geflickerd

Ja, het is absoluut fascinerend wat je op dat Flickr allemaal tegenkomt. En het zal vast ook heel leuk zijn wat je er allemaal nog meer mee kunt doen als je het geduld hebt om dat uit te vinden. Maar ik geloof dat 't niks voor mij is: veel & veel teveel. Ik heb er geen enkele greep op en ik heb geen zin me erin te verdiepen. Het trekt me ook helemaal niet om er zelf iets op te gaan zetten. In elk geval weet ik nu dat ik er, zo nodig, bij elk onderwerp wel een illustratie kan vinden. Nou, vooruit, laat ik nog een Rotterdams plaatje zoeken.

Bron: Flickr; foto: Robski57

Ook dit liet zich weer gewillig inplakken. Heb ik geluk of ligt het aan Blogger?

16 opmerkingen:

 1. Maar deze foto van de Maastunnel is
  toch mooi. En die van de Waalhaven en van het C.S. Zijn er ook foto's van
  jezelf bij?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Anna,
  Moet jij niet naar bed?? Ik bedoel natuurlijk naar je holletje. Die foto van de Euromast komt van Flickr, die van 't CS had ik al eerder gewoon van internet geplukt om mijn blog wat aan te kleden, die van de Waalhaven is door mijn echtgenoot gemaakt, die van de molens ook, maar daar kan er ook wel een van mij bijzitten. Die van Maassluis heb ik in elk geval zelf gemaakt en erop gezet om P. Spuij te troosten die geloof ik in aanraking was gekomen met jouw scherpe tandjes (psiegies gezien dan). Welterusten! p.s. In de Spits van vandaag stond een bericht dat je wellicht zal schokken: Voor het eerst is het gelukt een muis verkouden te maken. Speur maar even na in je feeds. p.p.s. Is u wellicht een R'damse muis??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er net uit! (muizen hebben vaak nachtdienst).
  Een blog wordt wel leuker met foto's,
  des te beter als ze orgineel zijn.
  Het is tof dat je aan P.S. denkt, wie doet dat nog tegenwoordig.
  Dit bericht kende ik nog niet, heeft
  mijn fiets een lekke band? De commune
  moet zo snel mogelijk in quarantaine.
  Wellicht wel! Maar....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Anna, Ja, natuurlijk, dat vergat ik, muizen zijn vaak 's nachts actief. En ik begrijp het: wellicht een R'damse muis, wellicht niet. (Wie weet zelfs een dubbele nationaliteit?) 't Is ook maar beter dit niet te weten, uit privacy-oogpunt. Maar ja, soms, als ik iets langs het plint zie schieten denk ik: 't zal toch... Ik kan in elk geval, voor het geval dát, een stukje kaas bij het plint leggen. Als jij het niet vindt, vindt een ander het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hup, daar gaat de kaas al!
  Bedankt, het is een groot stuk en met komijntjes, daar zijn we allemaal dol op!
  Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Graag gedaan! Ze zeggen dat muizen ook dol zijn op waspoeder. Lijkt me niet zo gezond, maar ik ben ook geen muis natuurlijk. Ik wil met alle plezier een bakje klaarzetten hoor. Of liever nog wat kaas? Ik heb ook met bieslook. Ik hoorde jullie wel ritselen, maar ik zag niks. Heb je eigenlijk ooit "Het muizenboek" gelezen? Werd mij dik 50 jaar geleden voorgelezen. Prachtig! Ben benieuwd wat jij gaat flickeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gebruiken in de commune alleen groene zeep van driehoek, op vrijdag als we allemaal in bad gaan. Reuze gezellig trouwens!
  Kaas met bieslook is ook lekker ja!
  Ik was net in de tuin van de buren en zag dat de bieslook al weer uitloopt. Kreeg ook een bui op m'n kop.
  Nee, ik ken dat boek jammer genoeg
  niet, maar zal het eens googlen, er zijn veel boeken met muizen!
  Flickr geeft wat problemen, ik ga de buurman vanavond inschakelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik bedoelde waspoeder om te eten, niet om mee te wassen. 'Het Muizenboek' is van Clinge Doorenbos, met plaatjes van Nans van Leeuwen. Niet te verwarren met 'Het grote muizenboek' (van de Hema geloof ik). Ik had graag het plaatje van de kaft hierbij geplakt, maar ik denk dat dat in een reactie niet kan, althans ík kan het niet. Bieslookkaas staat klaar. Neem gerust ook voor de buurman mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Anna, Als je in de gelegenheid bent, trippel dan even helemaal naar onderen op mijn blog. Onder de foto voor P.S. staat nu iets voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben ik weer. Gegoogeld en het boek besteld via marktplaats. Ik verheug me er nu al op. Erg bedankt voor de tip. Heb ook geprobeerd op de afbeelding te klikken, maar geen handje nee.
  Wat is waspoeder om te eten? Liever de bieslookkaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is je gelukt, ik ben ontroerd,
  erg lief allemaal!
  Annamuis

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Anna, graag gedaan hoor. Ik raad altijd graag een goed boek aan. Is ook een beetje mijn werk. Waspoeder is gewoon waspoeder. Er is mij ooit verteld door een muizenkenner dat muizen dat eten. En inderdaad waren daar bij mij in de badkamer sporen van te zien. Geldt wellicht alleen voor huismuizen, bij gebrek aan beter misschien. Nu moet ik naar de AH. Zal meteen nieuwe kaas kopen. Tot schrijfs en flickr-ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schrijverdezes. Flickr is inderdaad overweldigend groot! Voor deze oefening gaat het er vooral ook om, exact DAT te ervaren. En dat mensen zich groeperen en met elkaar communiceren over beelden. Zie ook maar wat een reacties deze foto losmaakt ;-)
  Zelf iets plaatsen is niet nodig.
  Het plaatsen van de foto in je bericht ligt er gewoon aan, dat je het trucje doorhebt en dan gaat het altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kijk dat is toch leuk dat je zulke mooie woorden over had voor mij blog......Het is toch een soort podium he. En als je daar op staat wil een mens bevestiging. By the way: vind jou blog er mooi uitzien. Ben zelf wel van de grotere letters ivm het snellere lezen.......maar je schrijft leuk en ik zie dat je het leuk vindt.....ben alleen wars van anoniem! Wil graag weten wie er achterzit.......anders vind ik reageren zo oostduits, oorlogsachtig of zo of zo

  Con

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja! Het Muizenboek!
  Ik heb het meteen tevoorschijn gehaald en nog eens doorgebladerd. Ik had er om de een of andere reden twee van, en mijn moeder wilde er één weggeven bij de verjaardag van een nichtje. Daar was ik het absoluut niet mee eens, weet ik nog wel. Was dat pure hebberigheid, of een aanwijzing voor mijn toekomstige carriere?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha informatiegebruiker, Als het een aanwijzing moest zijn voor je toekomstige carrière (ik neem aan dat je daarin op de bibliotheek doelt), zou je denk ik tegen je nichtje gezegd hebben: je mag het wél lenen! Je moeder wilde je natuurlijk 'leren delen' zoals moeders dat wel doen. Het delen dat wij tegenwoordig leren (op Flickr enzo) is niet het ware delen, maar meer 'in de groep gooien'.

  BeantwoordenVerwijderen