WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 30 januari 2008

Ding #5

Ik heb het e.e.a. gezocht m.b.v. Technorati en Google Blogsearch en ik vond natuurlijk vanalles. De vraag is alleen: wat moet ik ermee? Ik gebruikte zomaar wat zoekwoorden, b.v. titel en auteur van het boek dat ik momenteel aan het lezen ben, en ik had elke keer een aantal treffers, maar wat voegt het toe? Ik weet het niet. Toen ProBiblio pas naar Hoofddorp was verhuisd en ik er dus (want ik heb geen auto) met de trein naartoe moest, vond ik het op station R'dam-Centraal erg vermoeiend: al die honderden mensen die daar liepen en je soms opzij duwden. Zo ongeveer ervaar ik de veelheid aan informatie (en misschien vooral: non-informatie) op internet. Op het station doet die massa me allang niks meer; misschien zal het op internet net zo gaan. Op mijn blog van Blogger zit een knopje 'volgende weblog' en als je daar op drukt ga je via Blogger de wereld rond en zie je allerlei weblogs in allerlei talen. B.v. een uit China (denk ik), met allemaal kleine Chineesjes die onder vrolijk gekleurde dekentjes liggen te slapen. Wat is dat, een crèche die de ouders op de hoogte houdt of een kindertehuis waar je een kindje kunt uitzoeken om te adopteren?
Tot zover RSS en wat daarbij hoort. Op naar het volgende Ding.

3 opmerkingen:

 1. Zelf vind ik het zoeken in weblogs vooral handig als ik wil weten of er recent iets is geschreven over een actueel onderwerp. Als je de gewone zoekmachine van Google gebruikt krijg je vaak oudere berichten van websites die al langer bestaan (hoewel google daar steeds beter in wordt).

  Met een zoekmachine voor blogs heb je snel recente beschouwingen te pakken. Soms is dat wel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Chineesjes onder de dekentjes zijn helaas gestrande contractloonslaven, die vastzitten op Sjanghai-Central wachtend op dooi.
  Overigens: wat een lomperikken, die Rotterdammers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe ik daarbij kom? Uit jouw eigen stukje waarin je meldde dat Rotterdammers in het station tegen je aanbotsten.

  BeantwoordenVerwijderen