WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

vrijdag 11 september 2009

Alweer een wow-momentje


Toen ik op 20-4 van dit jaar een wow-momentje beschreef, voegde ik daar in een reactie nog aan toe: 'Misschien valt het volgende pas over 10 jaar...'

Maar kijk eens aan, niet na 10 jaar maar al na 5 maanden kan ik opnieuw van een wow-momentje gewag maken. Ook nu overkwam het me in het OV, dit keer in de bus tussen Hoofddorp en Schiphol. En ook nu kwam het door wat ik las, nl. dit:

Kafka op het strand is niet het beste boek van Murakami en nieuwkomers kunnen waarschijnlijk beter beginnen met Ten zuiden van de grens of De opwindvogelkronieken. Maar het is wel een boek van ongewone, suggestieve kracht, waarvan het maar moeilijk afscheid nemen is.

Deze regels komen uit de recensie van Kafka op het strand door Jacob Haagsma in de Leeuwarder Courant, op 1-12-2006. (Ik had een stapeltje geprinte recensies bij me.)

Ik denk dat ik dit weekend Kafka op het strand uitkrijg. Waarschijnlijk inderdaad een beetje een moeilijk afscheid. Maar wat een mooi vooruitzicht dat er nóg betere Murakami's op me wachten!

Foto hier gevonden.

4 opmerkingen:

 1. wat leuk zeg! die heb ik oo gelezen.Vond het een zeer apart boek
  je wordt als het ware meegevoerd in een soort droom lijkt het
  The windup bird chronicle ben ik nu -met ussenpozen-aan het lezen.
  ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Steenwijk23,
  Veel mensen blijken Murakami te kennen, maar voor mij geldt dat nog maar sinds kort. Vóór Kafka op het strand las ik De spoetnikvogel. Dat vond ik niet zo bijzonder, maar ik ben inmiddels wel nieuwsgierig naar andere boeken van hem. Altijd fijn, een schrijver waarmee je nog even vooruitkunt (d.w.z. als hij je bevalt natuurlijk).
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Rotterdam wonen, in Hoofddorp werken en dan een recensie van mij uit de Leeuwarder Courant bij de hand hebben? Het maakt nieuwsgierig...

  De andere Murakami's al uit?

  Groet

  Jacob Haagsma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Jacob,
  De verklaring ligt in Hoofddorp: ik werk daar bij de PSO (Provinciale Service Organisatie), voorheen Provinciale Bibliotheekcentrale geheten, voor Noord- en Zuid-Holland. En daar hebben we toegang tot de Krantenbank. En daarin vond ik je recensie.
  Na Kafka op het strand las ik De jacht op het verloren schaap, dat mij helaas tegenviel (zoals ik hier schreef), waardoor ik Murakami weer even heb laten rusten. Het volgende dat ik van hem wil gaan lezen is Norwegian Wood.
  Dat je op mijn blog terechtkwam was voor mij net zo verrassend als het voor jou was dat ik je recensie las, maar de verklaring daarvoor zal vast ook eenvoudig zijn.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen