WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 8 september 2009

ABCDeze week is het de Week van de Alfabetisering en vandaag, 8 september, is het Wereldalfabetiseringsdag. Net als vorig jaar vond ik een toepasselijk Sesamstraat-filmpje. (Dat van vorig jaar is helaas niet meer te zien, maar dit blijft hoop ik weer een poosje staan.)

Dit doet het nog wel.

7 opmerkingen:

 1. Ik zou jou wel willen nomineren voor een prijs. Niet die wordt uitgereikt op de alfabetiseringsdag, maar gewoon als een prima blogger. Je bent echt een goede schrijfster vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Conny,
  Kom kom... Maar evengoed hartelijk dank voor je compliment. En ook nog bedankt voor het lekkere alfabetiseringsdagkoekje van vandaag.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Из удовольствий наиболее приятны те, которые встречаются наиболее редко. Самые, лучшие духи в маленьких флаконах. Отдайтесь вашему делу всем сердцем и душою, но посмотрите прежде всего хорошее ли это дело. Разумный гонится за тем что приятно, а за тем что избавляет отнеприятностей. Вся Россия, это пьющий Гамлет.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Anoniem,
  Kun je Nederlands lezen? Ik in elk geval géén Russisch.

  Dit maakt Babylon van je tekst:
  Van geamuseerd meest geliefde die er zijn aangetroffen meest zeldzaam. De meeste, de beste spoken in jongeren hebben. ð¾ñ‚ð´ð ° ð¹ñ‚ðµñ�ñœ uw veroorzaken met uw hart en een, maar kijken naar het begin goed of de zaak. Redelijke via het feit dat het was bemoedigend, en voor degenen die zouden ontkomen ð¾ñ‚ð½ðµð¿ñ € ð¸ñ�ñ‚ð½ð¾ñ�ñ‚ðµð¹. Rusland, deze sociale drinkbak Hamlet.

  En dit komt van Google-translate:
  Van de geneugten van de meest aangename diegenen die de meeste zijn zeldzaam. De meeste, de beste parfum in kleine flesjes. Gooi jezelf uw geval met heel mijn hart en ziel, maar kijk vooral goed zijn als deze zaak. Redelijke jagen dus het is goed, maar voor het feit dat otnepriyatnostey elimineert. Alle Rusland is het drinken van Hamlet.

  'Alle Rusland is het drinken van Hamlet' klinkt mooi en mysterieus.

  Groet, schrvrdzs

  p.s. Ik heb je tekst even gekopieerd omdat elk woord naar een andere Russische site linkte.

  BeantwoordenVerwijderen