WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

donderdag 24 september 2009

Pltj 9Félix Vallotton (1865-1925)
Femme lisant à la fenêtre, ca. 1904

11 opmerkingen:

 1. Ha Festina,
  De beste plaats om staande lezers te zien is denk ik de trein.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Schrijver,
  Poncho's zijn ook weer sexy! Nu het vrfctwrd nog ontletteren.
  Groet, Anna
  'chusipsu'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Anna,
  Ik zag inderdaad pas iemand met een gehaakte pocho, maar ik had nog niet door dat het sexy is. Ik had er zelf vroeger ook een, maar toen bestond het woord sexy geloof ik nog niet. Die op het schilderij is wel klein vind ik, meer een uit de hand gelopen kraag, maar wel mooi.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Schrijver,
  Zou de poncho te heet gewassen zijn? Hoe zag jouw poncho eruit en wie had 'm gehaakt? Ik denk dat een gehaakte poncho sexy is omdat er gaten in zitten.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Anna,
  Volgens mij is die poncho zo bedoeld. Als hij te heet gewassen was zou ze hem vast niet aangetrokken (omgedaan?) hebben toen ze geschilderd werd.
  Ik weet eigenlijk niet meer helemaal zeker of ik wel een gehaakte poncho heb gehad... Misschien is het wel een geïnternaliseerd tijdsbeeld. Maar áls ik hem had moet hij door mijn moeder gehaakt zijn. Wat me trouwens nu te binnen schiet: ik had (wel? ook?) een poncho die gemaakt was van een oude worteldoek (zo'n schoorsteenversierlap). Daar had mijn moeder een gat in gemaakt en dat netjes omgebiesd. Ik denk dat ik die doek op het Waterlooplein had gekocht. Of zou dat ook een geïnternaliseerd tijdsbeeld zijn? Hoe dan ook, een bijzondere tijd was het.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Schrijver,
  'Internaliseren' is dat knutselen? Misschien kan het ook met kaasdoek.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Anna,
  Internaliseren is inderdaad een soort knutselen: je plakt wat de maatschappij belangrijk vindt in je brein en denkt vervolgens dat jij het ook belangrijk vindt.
  Of zoiets.
  Een poncho van kaasdoek lijkt me minder mooi en ook minder warm dan een die van een worteldoek gemaakt is.
  Hier zie je twee worteldoeken (die ook wel kapstokkleed blijken te heten). De onderste lijkt op mijn (voormalige) poncho.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Schrijver,
  En ik maar denken dat worteldoek iets met wortels te maken heeft! Waarom heet het worteldoek? Van 'kapstokkleed' had ik ook nog nooit gehoord. Zeker een bijzondere tijd en een bijzondere poncho!
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Anna,
  Waarom een worteldoek zo heet(te) wist ik ook niet. Maar hier staat er iets over. Het heeft tóch met wortels te maken.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen