WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

maandag 20 april 2009

wow-momentje
Plaatje
hier gevonden.

Ik schreef een keer iets over David Grossman, die vertelde dat hij er zich pas toen hij het woord 'frustratie' had leren kennen van bewust werd dat hij wel eens gefrustreerd was. Zo leerde ik het afgelopen weekend ook een nieuw woord: WOW-moment. En geloof het of niet, vanmorgen had ik er al eentje, al schrijf ik het voor de veiligheid nog maar even als wow-moment. Een echte WOW heb je schijnt het in een grote zaal, met duizenden andere mensen die hem ook hebben, maar deze had ik in de trein in mijn eentje. Maar toch was het er een. Omdat je zo'n wow-moment eigenlijk hoort te 'delen' schrijf ik het even op. Voor wie pluk de dag van Buddingh' niet kent blijft deze ervaring waarschijnlijk raadselachtig, maar voor degenen die het wél kennen is er een kansje dat ze hem kunnen meevoelen.

Ik zat dus in de trein, en bladerde in de gedichten 1938/1970 van C. Buddingh'. Toen las ik een gedicht dat ik nog niet kende en waar ik (eventjes, maar toch) hardop om moest lachen:

boodschap

van de week liep ik even bij de groenteman binnen
om in telefonische opdracht van wiebe
een pot jam te halen: kersen
(maar die was er niet, wel aardbeien)
terwijl ik betaalde zei de groenteman:
'ja, dat deksel past niet
op een sandwich-spread potje.'

zo ziet men: langzaam maar zeker
komt de poëzie toch waar ze zijn moet

8 opmerkingen:

 1. Ik snap het niet helemaal, maar ik ben blij voor je dat je met jezelf jouw eigen kleine wow-moment had!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Astrid,
  Waarschijnlijk zul je pluk de dag van Buddingh' dus wel niet kennen? Je mist íets, maar niet veel hoor!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. is een brede glimlach ook goed? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Occy,
  Een brede glimlach is altijd goed, lijkt mij. Zelfs een zuinige zou al mooi zijn.
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Trouwens, is het experiment met de mosterd- en de mayonaisepot nog geslaagd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch niet ... - 2 kruidenkaaspotjes (verschillend merk, zelfde doosje) wilden wel, zonder dat er evenwel een wow-moment ontstond ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Occy,
  Tja, het kan niet altijd feest zijn. En bovendien: een wow-moment dat je zomaar in de schoot valt is waarschijnlijk het beste denk ik, al valt op grond van mijn ervaring ermee eigenlijk nog niets te concluderen. Misschien valt het volgende pas over 10 jaar... Maar ik zál het herkennen!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen