WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zondag 5 april 2009

Hoe dom kun je zijn? 2
Abdelkader Benali (foto: Klaas Koppe) en Khalid Boudou (foto: Leo van Velzen). Foto's van Literatuurplein.

Ik had dus meegedaan aan de VPRO-boekenweekquiz en omdat ik dacht dat de uitslag inmiddels wel bekend moest zijn, zocht ik ernaar en vond hem. Er waren 95 inzendingen en 26 mensen hadden alles goed, maar ik was daar niet bij: ik had 1 fout. Dat is de beste score die ik ooit gehaald heb, maar toch is hij frustrerend.

Dat komt zo: alles wat ik uit mijn hoofd dacht te weten was goed, alles wat mijn dochter uit haar hoofd wist was goed, alles wat ik al bladerend had opgezocht was goed, alles wat mijn dochter had opgezocht was goed, maar die ene fout zat in wat ik gegoogeld had (het grootste deel van alle vragen). In plaats van Abdelkader Benali moest het Khalid Boudou zijn. En ik zag het stuk tekst waardoor ik tot Benali besloot nog bijna voor me... Hoe kon dat?? Even opnieuw googelen. Ja, had je gedacht, wat ik ook probeerde, ik kon het niet meer vinden. Heeft de VPRO een nepstuk geplaatst om de googelaars te misleiden en het daarna weer verwijderd? Dat zou ik prachtig vinden, maar het zal wel niet zo zijn. Dus wat is er mis gegaan? Ik zal het waarschijnlijk nooit te weten komen. En wat het nog erger maakt: toen ik (achteraf dus) het boek van Boudou (Het Schnitzelparadijs) erbij pakte had ik de oplossing binnen een minuut gevonden.

Dat ik niet naar een Engels safaripark hoef (dat was de prijs die je kon winnen) vind ik helemaal niet erg. Dat ik niet hoef te beslissen welke van mijn twee dochters die dat wél zouden willen ik moet uitkiezen is ook wel rustig. Maar dat ik die fout heb gemaakt, dát knaagt aan me.

Op de een of andere manier zegt ook dít verhaaltje volgens mij iets over 'informatie'. Maar hoe en wat precies, dat weet ik ook nu niet.

10 opmerkingen:

 1. Wow! Ik vind het een knappe prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Festina,
  Dankjewel, maar dat is het niet. Dat zou je gemerkt hebben als je het zelf had geprobeerd.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Festina,
  'The big brown fox jumped over the lazy dog.'
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik kende 'm niet, maar schijnt een beroemd pangram te zijn. Net geleerd dus. Love internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Festina,
  Wat is nou weer een pangram? Too lazy to google...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag schrijver,
  Een goed stukje werk heb je geleverd samen met je gezinsleden!

  @festina,
  als de vos snel is i.p.v. groot is 't een pangram, nu nog even niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha AvA,
  Wat een pangram is heb ik toch maar even gegoogeld. En natuurlijk, het was the quick fox! Klok & klepel, maar Google gaf the big fox ook, dus ik had niks door.
  Groet, schrvrdzs
  p.s Dit was dus hdkjz 3.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat worden we toch slim van dat bloggen :)

  BeantwoordenVerwijderen