WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

donderdag 12 maart 2009

Stemmingswisseling / Boek & beest 3
Plaatje: wikipedia

Klik hier om de grote lijster te horen.

De reacties op het filmpje waarin Tom America De mus van Jan Hanlo ten gehore brengt liepen uiteen van 'heel fout' via 'heerlijk melig' tot 'dik leuk'. Voor mij was het filmpje in elk geval voldoende aanleiding om vanavond na mijn werk naar Boekhandel v/h Van Gennep te gaan, waar Tom America nog meer op muziek gezette gedichten van Jan Hanlo zou laten horen. Ik vond het leuk, kwam er vrolijk vandaan en wilde er iets over gaan schrijven. Maar eerst opende ik mijn mail en vond het volgende briefje:

Geachte mevrouw (mijn naam),

Hartelijk dank voor uw schrijven aangaande Nederland Leest.

Wij zullen helaas niet aan uw verzoek voldoen. Ieder jaar bereiken ons vele verzoeken om aan te haken aan de campagne, of suggesties om deze nog groter te maken. Het liefst zouden wij natuurlijk al die initiatieven ondersteunen dan wel zelf uitvoeren, maar helaas zien wij ons geconfronteerd met beperkte budgetten en uren. Daarbinnen maken wij de afwegingen waarmee wij denken de campagne het meest een dienst te bewijzen.

Met vriendelijke groet,
(naam)
programmaleider

Dag vrolijke bui... Ik ben niet van plan het er bij te laten zitten, maar ik moet eerst eens nadenken over wat ik het beste kan doen. Steun vragen aan mensen met meer invloed wilde ik aanvankelijk niet, omdat ik vind dat de argumenten én het aantal mensen dat het met de actie eens is voldoende overtuigend zouden moeten zijn, maar nu dat blijkbaar niet zo is zal ik misschien toch tot een vorm van 'lobbyen' moeten overgaan.

Eerst nog maar een gedicht van Hanlo, weer over een vogel:

's Morgens

Het was half vijf 's morgens in April
Ik liep, en floot de St. Louis Blues
Maar ik floot die op mijn eigen wijze
Al fluitend dacht ik: mocht mijn fluiten
gelijken op de zang van de grote lijster
En waarlijk, na enige tijd geleek mijn
fluiten van de St. Louis Blues
op de zang van de grote lijster:
turdus viscivorus

4 opmerkingen:

 1. Hé, het lijkt wel of de reacties bij jouw vorige bericht zijn weggevlogen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Festina,
  Ik zie ze zelf nog gewoon staan. Zou het weer een storing van Blogger zijn (geweest)? Of bedoel je het symbolisch? Dan graag uitleg!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Festina,
  Inmiddels heb ik geconstateerd dat de reacties op mijn vorige stukje met Firefox wel en met Explorer niet te zien zijn. Merkwaardig, om niet te zeggen hoogst merkwaardig, zoals De Schaduw het placht uit te drukken.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sluw vosje, om Explorer weg te drukken....Ik loop ook hopeloos achter door nog niet met F. te werken...

  BeantwoordenVerwijderen