WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 21 maart 2009

In Bibliotheek 010


Foto: Maria-Dolores Schwarz, hier gevonden.

Vanmiddag zag ik in de Centrale van Bibliotheek Rotterdam een jongen en een meisje (of vanuit een ander perspectief: een man en een vrouw) van naar schatting een jaar of 28. Het meisje vertelde aan de jongen dat ze vroeger elke week met haar moeder naar de bibliotheek ging. 'En aan het eind van de week had ik die boeken ook echt uít. Wat dééd ik in die tijd met m'n leven?!'

En of dat nog niet mooi genoeg was ontdekte ik ook de 'gedichtenjukebox': een (op het oog) echte ouwe jukebox met daarin filmpjes van dichters die voordragen uit eigen werk. Ik keek naar Gerard Reve en Charles Bukowski. Thuis ging ik op internet op zoek naar het filmpje van Bukowski, maar het is me niet gelukt dat te vinden. Ik vermoed dankzij deze speurtocht dat alle filmpjes in die jukebox afkomstig zijn uit het VPRO-programma Dode Dichters Almanak, wat wel weer iets aan de charme van mijn ontdekking afdoet, maar ja, niets is wat het lijkt.

2 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Zaten er ook dierenlimmericks van Kees Stip in? Ik vind een machine met gedichten een mooie uitvinding.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Ik heb ze niet allemaal bekeken, dus theoretisch zou Kees Stip er in kunnen zitten, maar ik verwacht het niet. Ik vind het ook een mooie uitvinding. Hebben de j.m. al plannen om een gedichtenmachine te maken?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen