WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 7 maart 2009

tweettweet, of waarin een klein land groot kan zijn


Kijk nou toch weer eens. De twitteraars onder ons hadden het ongetwijfeld al ontdekt, maar niet-twitteraars met belangstelling voor politici (en wellicht voor politiek) wijs ik er graag even op: KamerTweets. Nog in ontwikkeling, maar het belooft wat:

Wat is Kamertweets?

Kamertweets is een openbare dienst die de kloof tussen de burger en de politiek verkleint, door gebruik te maken van Twitter. Op Kamertweets vindt u een overzicht van alle kamerleden op Twitter en kunt u real-time volgen wat zij aan het doen zijn. Zo biedt Kamertweets nieuwe mogelijkheden om eenvoudig en laagdrempelig contacten te leggen met kamerleden. Kamertweets stimuleert daarmee kwalitatieve en transparante communicatie tussen de kiezer en de gekozen kamerleden.

Kamertweets is op dit moment nog in ontwikkeling en zal in de komende weken worden uitgebreid en meer functies krijgen. We hopen natuurlijk ook dat er steeds meer kamerleden voor een een transparante manier van communiceren kiezen en zich aanmelden op Twitter, zodat wij ze ook kunnen toevoegen aan Kamertweets. Dan ontstaat er een steeds vollediger beeld van wat er in onze Tweede Kamer speelt.

Voor de twitteraars: @kamertweets.

p.s. Vandaag en morgen kun je naar de Emigratiebeurs.

10 opmerkingen:

 1. Ha Edwin,
  Ja, dat dacht ik al, dat je dat zou vinden...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk bericht. Ik heb me gelijk als volger aangemeld, maar heb het idee dat niet alle berichten die op kamertweets.nl wel staan op mijn twitter binnenkomen... Morgen nog maar eens kijken.
  Groetjes en een goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schrijver,
  Emigratiebeurs??
  Heb je plannen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Gerda,
  Zelf heb ik er eerlijk gezegd een beetje moeite mee, maar ik had niet anders verwacht dan dat anderen er positiever op zouden reageren. En die gedachte blijkt te kloppen.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Tenaanval,
  Ik ben een verstokte Hollander, maar wat niet is kan komen, zegt het spreekwoord.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn Twitteraccount heb ik deze week opgezegd, ik heb andere prioriteiten. Emigratie naar een zonnig land (bijvoorbeeld om een leuke B&B in Italië of Marokko beginnen) sprak me altijd wel aan, maar nu ik vaste klant ben geworden van de gezondheidszorg blijf ik liever hier, ik vind het hier nl. prima geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Henk,
  Ik ben het m.b.t. de Nederlandse gezondheidszorg helemaal met je eens, al weet ik dat er mensen zijn met andere ervaringen. Maar misschien is de Italiaanse ook zo slecht nog niet.
  Ik vond het zelf wel een aardig grapje om die Emigratiebeurs onder mijn stukje te zetten, maar ik geloof dat het niet helemaal is overgekomen. Het is, als je een beetje rekent, helemaal niet mogelijk om met 'het volk' te twitteren en wie suggereert dat dat wel kan houdt mensen voor de gek. 'ik heb andere prioriteiten', dat zouden politici ook moeten zeggen vind ik.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha schrijver,

  Ach ja Obama doet het dus moeten de vaderlandse politici ook ineens gaan twitteren. Ik vond het leuk voor zo lang het duurde.

  Tja het volk... Dat was toch ook het argument om alle bibliothecarissen aan de 23 dingen te zetten niet? Het volk is digitaal actief op Hyves, Flickr, LibraryThing etc., dus kunnen wij niet achter blijven. Maar volgens mij valt het wel mee met de digitale activiteiten van het volk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Henk,
  'Maar volgens mij valt het wel mee met de digitale activiteiten van het volk.' Ik geloof niet dat ik dat erg vind.
  Wat betreft Obama: dat hij twitterde zal vast een rol gespeeld hebben, maar wat hij te zeggen had was hopelijk toch doorslaggevend.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen