WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 12 juli 2008

Mededeling













Schrijverdezes is met vakantie.

9 opmerkingen:

  1. Ha Schrijver,
    Zomer in Zeeland! Wil je de strandmuizen de groeten doen?
    Een fijne vakantie en tot gauw,
    Anna en de hele commune idtvdb

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Schrijver,
    Dat moet natuurlijk 'muzen' zijn.
    Zeeuwse strandmuzen.
    Groet, Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was erg leuk je eens te ontmoeten schrijver!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Anna,
    Vanuit de bibliotheek in Haamstede:
    Groeten terug van de strandmuzen!
    Groet van schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Edwin,
    Vanuit de bibliotheek in Haamstede:
    geheel wederzijds!
    Groet van schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. fijne vakantie
    en dan net nieuws over de bibliobussen !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha Steenwijk23,
    Dankjewel! Wat voor nieuws is er over de bibliobussen? Ik heb er hier niets van vernomen. Is het goed nieuws? Ik ben bang van niet, maar misschien toch?
    Groet van schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. stond op debibliotheken.nl Of geef ik nou nieuws wat nergens op slaat ;)

    nog wel fijne vakantieHet mooie weer komt eraan !!
    steenwijk23

    Deel bibliobussen ZH behouden

    In het gebied ‘Zuid-Holland Zuidoost’ blijven bibliobussen rijden nadat ProBiblio deze dienst per 1 januari aanstaande opheft. De regionale basisbibliotheek en haar gemeentes hebben er een eigen leverancier voor ingeschakeld.



    In Graafstroom, Liesveld en Zederik blijft de bibliobus rijden; ook na 1 januari 2009. Per die datum zal Karmac Bibliotheek Service de bibliobusvoorziening voortzetten in opdracht van de gemeenten en de Stichting BibliotheekNetwerk ZHZo. Hiermee is de eerder aangekondigde opheffing van de bibliobushaltes van de baan.



    Foto: Bus van ProBiblio (bron: ProBiblio)



    Eerder dit jaar werd bekend dat de PSO ProBiblio de bibliobusvoorziening op wil heffen. Reden hiervoor was de stopzetting van de provinciale subsidies op de bibliobus, waardoor ProBiblio zich genoodzaakt zag haar tarieven fors te verhogen. Deze verhoging kon niet door alle gemeenten in Noord- en Zuid-Holland worden opgebracht waardoor het voor ProBiblio niet meer verantwoord was een bibliobus te exploiteren.



    Kleine kernen

    Karmac Bibliotheek Service zal de dienstverlening gaan uitvoeren in opdracht van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost. Over de omvang van de dienstverlening zijn afspraken gemaakt met de wethouders van Graafstroom, Liesveld en Zederik. Deze zijn bijzonder blij dat het bibliotheekwerk in de kleine kernen kan worden voortgezet en dat met name kinderen en de oudere inwoners toegang houden tot een collectie boeken, cd’s en dvd’s en tot de adviesdiensten van een bibliothecaris.



    Uitbreiding diensten

    BibliotheekNetwerk ZHZo en Karmac Bibliotheek Service hebben tevens afgesproken een onderzoekstraject te starten naar de mogelijkheden voor uitbreiding van het voorzieningenniveau in de bibliobussen ter ondersteuning van de kleine kernen in de regio. Door een zeer flexibele inrichting van de bibliobussen kunnen extra voorzieningen op zeer korte termijn worden toegevoegd. De bibliobussen zullen volledig worden voorzien van zelfbedieningsapparatuur met RFID.



    Over Karmac Bibliotheek Service

    Karmac Bibliotheek Service is onderdeel van de snelgroeiende KMM Groep, die er naar streeft bedrijven en organisaties te ontzorgen op een innovatieve en creatieve wijze. Over Stichting BibliotheekNetwerk ZHZo. Deze nog jonge organisatie verzorgt met 16 vestigingen het bibliotheekwerk voor 275.000 inwoners van 13 gemeenten, gelegen in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, de Drechtstreek en Midden-IJsselmonde.

    Zie ook het bericht van ProBiblio over opheffing van de bus.
    July 21, 2008

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha Steenwijk23,
    Dank voor het stuk, ik had het nog niet gezien. Wat er in staat wist ik wel zo ongeveer, maar ik vraag me af of het helemaal klopt. Het verhaal lijkt mij toch teveel alleen van van Karmac afkomstig, al is het dan wel wat vreemd dat de VOB Het publiceert. Dat er bibliobussen zullen blijven rijden wil ik wel geloven, maar ik vraag me af of de dienstverlening hetzelfde niveau houdt als hij nu heeft. Ik weet er te weinig van om er iets over te kunnen zeggen.
    Leuk dat je mijn blog nog leest trouwens!
    Groet van schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen